Ang skötsel av skoter-/skidleder

 Nu har vi en kanonfin pistmaskin tack vare mycket gott samarbete med Sorsele Kommun. Kanonfina leder som folk också talar om! Jag hoppas innerligt att folk som nyttjar dessa leder också betalar.

Sexhundra kronor kostar ett säsongskort, trehundra kronor kostar ett veckokort och etthundra kronor kostar ett dagskort.

Ifjol klagade nyttjarna fruktansvärt mycket på dåligt skötta leder och att dom var så dåliga berodde mycket på att dåvarande pistmaskin var urdålig och krävde jättemycket reparation plus att pengarna inte räckte till för att ha personal anställda hela säsongen. Detta berodde mycket på att tvåhundra kronor för ett ledkort inte gav så mycket pengar för med all säkerhet så betalade inte alla heller. Därför höjdes avgifterna i år för att höja statusen på alla leder, för vi vill ju leva upp till att Ammarnäs är ett skoterparadis!

Nu har jag fått höra på omvägar att en del säger att -Ja, ja innan jag betalar ska jag först prova lederna om dom duger! 

Höll formligen på att dö när jag hörde detta, och det skall dessutom ha sagts av vuxna, normala människor!!!

Då jag går in på en kiosk för att köpa en Trisslott, ska jag då säga:

-Du får inte betalt förrrän jag ser om  jag vinner något!

Eller om jag kommer till en slalombacke:

-Jag betalar inget liftkort förrän jag provåkt backen!

Eller om jag ska och fiska:

-Jag betalar inget fiskekort förrän jag sett om jag får en fisk!

Eller om jag bokat rum på ett hotell:

-Jag betalar inte förrän jag provat sängarna!

Hör ni alla hur jävla löjligt det låter!

Detta är riktat till dom som klagar på priset men inte tänker längre!

Nu måste jag  tala om att det FINNS dom som gladeligen betalar sex- eller tolvhundra kronor beroende på om dom har en eller två skotrar för DOM förstår att det KOSTAR att fixa bra leder.

Väl mött till en bra vintersäsong i Ammarnäsfjällen. Och kom ihåg för bra grejer betalar man! Eller så får man åka puckelpist i år igen!!!!

4 kommentarer

  1. Ledsmiskaren

    Nu har ju lederna varit så extremt dåliga!
    Då vill man se att lederna verkligen pistas innan man köper kort. Man har ju många år köpt kort men har inte varit värt det.

    Men kan intyga att lederna är bra nu!! Ryktet lär gå, då hoppas jag folk köper kort!

  2. Vinter

    Om Hemmakväll hyr ut filmer som inte fungerar, om en bilreparatör utför dåliga arbeten, om städaren gör ett dåligt jobb -och sedan höjer priset…Hur många av deras kunder skulle stanna kvar då? Det tar helt enkelt ett tag att vinna kundernas förtroende igen…..

  3. jonte

    inför betal-leder i Ammarnäs. det är nog för tungdrajje om några fåtal skoterförare med gott samvete ska sponsra lederna.Då skulle lederna vara kanon för jämnan och verksamheten för preparering ev gå med bättre resultat och kanske tom satsa på att få sveriges mest välsladdade ledsystem. såg tex i lycksele kommun att endast 10 procent av skoterägarna betalar ledkort och då kan man ju förstå att 100 procent gnäller över lederna

  4. Pelle

    Jag tror att man måste sätta sig ner och ta sig en rejäl fundare kring avgifterna. Hör mycket gorm om olika värderingar mellan boende i byn och stugägare mm. En grej man kan göra är att stuguthyrare mm tar ut lite extra per tillfälle som oavkortat går till lederna. Gör ett lotteri med BRA priser, det finns skoterföreningar som har vinser för ca 80000 men som samtidigt drar in 80000 på lotteriet. Finns som sagt en hel del sätt att få ihop slantar, att höja priser till skyarna eller driva in med piska fungerar sällan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.