Helgen 11-12 juni

 Ja, tänk vilken högsommarvärme vi hade förra veckan! (Bara vi inte gjort bort sommaren nu?) I lördags var det nästan för varmt, vi åkte upp till Aitelnas efter vi slutat jobba. Fick höra av Kjellan och Bettan, som redan var där uppe, att det var högt vatten på några ställen efter vägen. Så istället för att gå fyrhjulingsvägen dit så åkte jag med Lennart till Goulitsbäcken och därifrån gick jag och Nasto "Lappvägen"=Kungsleden. Den har inte jag gått sedan 1996 och då var svärfar och svärmor med. Jag minns hur svärfar, han gick först naturligtvis, lät en och en AKO kola ramla lite varstans efter stigen, detta för att locka Marcus, 5½ år, att  orka gå. Vitsen var ju att Marcus inte visste  att det var svärfar som lagt ut godisarna utan han trodde ju att dom fanns där sedan tidigare så det blev ju spännande att leta efter flera. Ja, det var ett minne som kom upp då jag gick där! Nu finns inte svärfar längre i livet.

Leden är annars mycket stenig så man får verkligen se sig för var man sätter fötterna. Så jag tyckte att det tog lång tid innan jag var framme.

Då jag kom fram till stugan var Lennart redan där och jag fick höra att det verkligen var högt vatten på ett par ställen men han tog sig över med hjulingen. Jag skulle aldrig ha tagit mig över utan att behöva vada Mycket vatten var det också utanför stugan, enda sättet att ta sig på dass var med fyrhjulingen! Tror att det var sommaren 2002 eller möjligen 2003 som det var så här varmt som det var nu. Vi satt länge ute och grillade och njöt av den varma sommarkvällen!

På söndagmorgon var det "kallt" endast sjutton plus! Skojar bara, det var kvavt i luften och samtidigt skönt.  Lennart klöv lite ved och jag räfsade ihop  gammalt hö som flutit upp med vattnet lite här och där utanför stugan. Bettan och Kjellan kom och hälsade på, drack kaffe och satt och surrade tills det var dags för oss att återvända ner till byn.

Imorse var det åtta grader varmt och regn så det ändras snabbt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.