En jättemysig utedag

 Vilken trevlig Midsommarhelg vi har haft! 

Igårkväll var vi bjudna av svärmor Laila och hennes underbara väninna Marianne på Midsommaraftonsbuffé på Ammarnäsgården. Jättegod mat hade dom inte minst den kryddiga fläskfilén med den underbart goda madeirasåsen…mmmm.

Idag på förmiddagen gjorde vi iordning mat, hämtade gummorna som bor på Ammarnäsgården och sedan bar det iväg på en guidad tur till Norra Ammarnäs och sedan upp till Biergenas. Marianne som är från Göteborg men till större delen bosatt i Frankrike var mäkta imponerad av våran fina natur. Och att det ligger snö kvar på fjället hade hon aldrig kunnat tro. Den här bilden är tagen från Biergenas.

Vi hade bestämt att vi skulle äta lunch nere vid Bissitjbäcken och då tyckte jag att jag kunde gå från Biergenas efter leden och komma ner där (Kungsleden från Biergenas kommer att gå den vägen) men på något sätt så missade jag just den leden så jag kom ner vid Vindelåforsens parkering!! Hade gått nio kilometer istället för kanske tre.Men det var en bra vandring, såg mycket vackert. En stor sjö, två hjortronmyrar, massor av ilskna lämmlar, två fåglar som ryttlade i luften, jättehäftigt att se,tyvärr hann jag inte ta bild på det, En tjäderhöna med tre ulliga och gulliga ungar. Fågeln fick jag veta senare av en ornitolog att det var en Varfågel.Ringde Lennart som kom och hämtade mig upp till Bissitjbäcken igen. Där satt Laila och Marianne och väntade troget på mig. Trodde naturligtvis att dom ätit men dom ville vänta på mig. Vi åt Matjesilltårta, gravad röding på Lottens hembakta mjukbröd, drack vin till och sedan kaffe. Mysigt, mysigt!

Vi har ett underbart väder, varmt i solen men inte så luftvarmt. En bra dag har det varit i trevligt sällskap.

Här några bilder från min vandring:

Då vi åkte ner till byn igen tog vi en sväng upp till Potatisbacken och njöt av den fina utsikten därifån.

Jag är ganska säker på att alla kommer att sova gott inatt! 

2 kommentarer

  1. Katarina Sundberg

    Vi har inte varit upp på länge. Pga av tonårsbarn men nu kommer jag och maken i slutet av juli. Vi vill prova vandra över dagen så kan du ge mig tips på var vi ska vandra?? Jag vet att det finns fina vandringsleder

  2. Kinna Persson

    Svar till Katarina Sundberg (2011-06-26 20:28)
    Hej Katarina! Jag kan visst ge er en del förslag på korta och fina dagsturer. Ska göra det när jag kommer hem, är i Harads nu. Meilar dig några rutter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.