Vad kan detta vara för en fågel?

 Då jag var på väg hemåt från Aigert så kom jag till ett ställe där dessa fåglar mer eller mindre skulle anfalla mig. Dom cirklade runt och sedan störtdök dom mot mig, förstår att dom troligen hade ungar som dom ville skydda. Jag fick huka ner mig och springa. Då jag är rädd för fåglar så var detta en fruktansvärt otäck upplevelse.

Nu vill jag veta vad fågeln heter? Så är det någon som läser detta och vet vilken fågel det är, så svara gärna! Har läst fågelboken och kommit fram till att det kanske är en Gluttsnäppa men eftersom jag inte är någon fågelkännare så vet jag inte.480

Ps. Bilder från min tur och retur till Aigert kommer senare!

4 kommentarer

 1. Sören i Sputen

  hej ! fjällabb är fågeln, häckar på högfjället, du ser den aldrig i dalarna eller björkskogen. Gott om dem i år p g a tillgången på lämmel o gråsidingar (möss). Fågeln är helt beroende på tillgången på gnagare. M a o: 2010 sågs inte många par på högfjället. Mycket elegant flygare, eller hur! Å int ska du va rädd för fågeln…plocka fram en fågelbok o börja med att artbestämma det du ser. Kan rekommendera Lars Jonssons ”Fåglar i Europa”

 2. Maria Skiddi

  Cit Wikipedia; ”Födotillgången, av främst gnagare, förefaller även påverka hur många ägg de häckande labbarna lägger då det genomsnittliga antalet lagda ägg ökar under goda lämmelår.[4]

  Båda föräldrar ruvar äggen i snitt 23-25 dygn innan de kläcks.[7] Under de allra första dagarna värms ungen eller ungarna i boet[8] dock förekommer det att den först kläckta ungen lämnar boet redan innan den andra ungen kläckts eller är precis nykläckt.[4]

  Ungarna förflyttar sig sedan avsevärda sträckor från boet vilka kan uppgå till 300-500 meter på bara några dygn, upp till 800 meter om de bli störda,[3] och två ungar återfinns aldrig på samma plats.

  Detta är förmodligen för att minska risken för predation. Båda föräldrar tar hand om ungarna som är flygfärdiga efter i snitt 24-26 dygn.[”

  snacka om cool fågel!

  Förstår att du blev illa till mods av att bli ”hotad”. Jag minns då mitt ex blev totalt nedskiten av ett trastpar alltmedan han ropade å försökte vifta sig fri=)) hela ryggen var en måltavla och det blev ett hysteriskt springande till plurret (det var vid en havsvik) boet såg vi sen var alldeles vid stugbron i ett äppelträd med kläckta ungar i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.