Yes, jag klarade det!

 Vi hade en härlig dagstur igår, jag och min kompis Clary. Det var ju hur bra väder som helst, soligt och lite lätt blåst. Startade vår vandring från Fälla och upp mot Småfjällen, det tog ett tag för oss innan andningen kom igång och vi slutat flåsa. Uppe på fjället var det kanon, tänk vilka vida och vackra vidder vi har så pass nära inpå oss!

480

Våran färd började klockan elva och inte förrän halv sex var vi i mål vid Rävfallet. Vi stannade av på flera ställen för att fota. Jag hade sagt att vi inte skulle hålla på mer än fem och en halvtimme men 24 kilometer uppe på fjället är långt…..det har jag upptäckt nu! Jag hade också bestämt att vi inte skulle stanna och fika förrän vi var vid Stabburet men döm om min förvåning när vi upptäckte att det stället ligger inte vid leden utan ganska långt ifrån den. Vi började att gå ner dit men snabbt insåg vi att då skulle vi ju  upp igen så vi skippade det och fikade på ett annat ställe.480

Renar var det gott om på flera ställen efter vår tur. Den ena kalven vackrare än den andra.480

480

480

480

Nu såg jag Raksjaur och började snart att känna mig hemma!

480

Men än var det en bra bit att gå, vi brydde oss inte om att gena för vi skulle ju gå Kungsleden! Snart kom vi då fram till Vuodds och då började  våran nedfärd mot Rävfallet och Aitelnas480

Härifrån kunde vi också skymta stugan i Aitelnas480

Så kom vi då snart ner till den stora, långa, höga hängbron som jag gruvade mig för att gå över. Clary frågade vad jag hade för plan nu när jag skulle gå över den, jag svarade bara -"Ingen". Och så gick jag med hög hastighet över480

Och här står jag plötsligt på andra sidan och kan fota Clary på väg över, lite darrig men glad att vara på den här sidan. Ställde inte ens in kameran så att jag skulle få en bättre bild.

480

Här väntade då Lennart och Erik på oss, inte med champagne, ost och kex uppdukat på en rödvitrutig duk som vi hade trott (ha, ha) men med öppen eld och en vinbox! 

Nu har jag då äntligen fått göra denna tur som jag så länge velat och jag klarade bron! Hurra, va bra jag e´!

Tack Clary för trevligt sällskap!

7 kommentarer

 1. ewa

  Åh va härligt ni hade,och du överlevde hängbron,jag har bara åkt över den med skoter,kan inte tänka mig att gå över (hova) Jättefina foton som vanligt,det är så sant,vi förstår inte vad vi har runt knuten,så himla vackert landskap. Kram Ewa

 2. Clary

  Så bra att vi tog oss i kragen och gick turen till Rävfallet.Du va otrolig som bara drog över hängbron, som om du aldrig har gjort annat i ditt liv.Strongt gjort Kinna!

 3. Broder

  Men DEN hängbron är ju då absolut inget att vara rädd att gå över, inte jämfört med t.ex den nere vid Höbäcken som bara har 2 spänger.
  Dem är ju mycket värre & ostadigare att gå på.:-)

 4. Eva Eriksson

  Jag har också samma rädsla för hängbroar och lyckades för 14 dagar göra samma bedrift. Jag kan precis förstå känslan när man kommer över på andra sidan. Måste bara också få säga att du har så underbart fina bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.