Destination Ammarnäs

 Igårkväll var det Medborgardialog med Kommunstyrelsen och ordföranden i olika nämnder. Mötet, vilket var mycket välbesökt, hölls på Wärdshuset. Det var så otroligt mycket folk så kopparna och kaffet som var ställt fram räckte inte utan dom var tvungna att hämta mera. Roligt med sådana möten, det är vi inte bortskämda med här inte.

Jag har lovat mig själv att min blogg ska inte vara någon "gnällblogg" men jag känner för att lätta lite på trycket nu.

Mötet igår var bra, frågorna som ortsborna ställde besvarades ordentligt. Men sedan kom vi till ämnet "Destination Ammarnäs"! Jag fick den uppfattningen att KS gav oss bara Ris och att dom inte tycker att vi jobbar tillräckligt för att få ihop pengar. Det stämmer väl ganska bra men jag måste få säga att nog jobbas det alltid, det är bara det att vi är för få som jobbar för att få resultat. Vad som behövs är mera engagemang från SAMTLIGA företag!!

Tyvärr finns det en del företag som INTE tycker att dom ska behöva sälja Spår- och ledkort!

Jag kan också säga att byborna har varit inbjudna på informationsträff om Spår och Leder………elva kom inklusive arrangörerna och informatörer!

Vi har också haft Företagsträffar. Tyvärr så har dessa träffar ej lockat så många företag…..den sista träffen representerades av fem företag.

 Jag vet inte hur vi ska göra för att vi alla ska bli så engagerade som möjligt? Är det någon där ute som kan komma med förslag?

2 kommentarer

  1. Lilian Holloway

    Ja du, jag kan bara beklaga den totala friheten från ansvar för byns fortlevnad som fortfarande några av våra egna företagare håller på med. Att Det är oansvarigt är en sak, men det värsta är att man inte kan ”man up” när det krävs. Trots allt arbete som är nedlagt i tiotals år, så fortlever tydligen andan av att ”det angår inte mitt företag”. Skäms på er – det gäller vår egen framtid och inte bara ditt eget lilla företag.

    Mitt konkreta förslag är att vi som företagare – oavsett bransch avsätter procent från omsättningen till spår och leder. Procentsatsen kan man komma fram till genom inbördes diskussioner, men jag kan tycka så här: Om jag omsätter 100 000 per år i mitt företag, så borde jag kunna hosta upp en tusenlapp (minsta tänkbara) varje år för spår och leder. Allt annat är skamligt och framförallt osmakligt, när man i marknadsföringen hos vissa företag verkar sälja våra ”underbara leder” för rekreation och upplevelse. Kom igen, företagare i Ammarnäsområdet. Man up!

  2. nn

    Ni skulle kunna tala med andra fjällorter i sverige och höra vilket upplägg dom har och hur det funkar, kan vara lättare för folk att ställa upp om det finns ett konkret exempel och om det har funkat bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.