Hur sjutton ska vi göra??

 Igår då jag körde vägen från Sorsele och hit till Ammarnäs ställde jag mig frågan: "-Hur ska vi få ut till hela världen allt det vackra vi har att erbjuda här uppe"?

Fick jag något svar? Näää.

Nu tog jag till och sa "hela världen", det skulle kanske räcka en bit om bara hela Norrland eller delar av övriga Sverige fick reda på det. Det finns jättemånga bara i Umeå och Skellefteåområdet som inte alls vet vart Ammarnäs ligger! Förvånad? Nej, inte alls.

 

Men en tanke på ett projekt med en utbildad marknadsförare som projektledare vore inte så dumt! Den personen skulle inte vara Ammarnäsbo inte heller boende i Sorsele kommun utan en person utifrån som såg allt med andra ögon,  Vara  ambitiös och realistiskt, jobba målmedvetet!  Var finns denna person?

Jag vill inte säga att vi Ammarnäsbor är dåliga på att marknadsföra byn utan det är bara det att vi inte är nog kunniga! Sedan kostar det pengar och den varan har vi inte så gott om.

14 kommentarer

 1. Rolf Lidgren

  Så rätt, så rätt.
  Jag har mitt sommarviste i Holmsund. Ingen av stuggrannarna där vet någonting om Ammarnäs. För dem gäller bara Tärnaby-Hemavan eller Borgafjäll. Flockmentaliteten…
  Förresten, vem i Umeå hade hört talas om Nalovardo innan Göran Olsson tog över.
  Vi får hoppas att Gunilla Strömgren och Anders Skum lyckas med det dom hjältemodigt satt igång. Ica-aff. inte att förglömma.
  Lycka till

 2. Carl-Axel Otterhall

  Hej Kinna. Du ser, du tänker, du har idéer och du förmedlar både bild, text och känsla:) Vadå söka nån marknadsförare utifrån? Ammarnäs har ju dig:) Men jag förstår precis vad du menar. Men måste bara få berömma dig igen. Du är otroligt bra:)

 3. Stig Sundén

  Hej !
  Vecka 10 kommer jag dragandes med min familj liksom många år tidigare.9 st. En gång Ammarnäs, alltid Ammarnäs.
  Carpe diem.

 4. Curtan

  Det är ju inte första gången som jag & många med mig,läser eller hör om detta.
  Problemet är inte marknadsföringen i sig, utan samarbetet i byn mellan alla företagare.
  Det pratas bakom ryggen på varandra, om varandra, både förr & även nu, 2012, det är ingen hemlighet, & vill man få folk till en turistort, ja då ska ALLA hjälpas åt, inte bara några, & det ska inte klagas & pratas om att ”den & den tjänar då bara på det där, inte jag eller vi”, vilket man tyvärr får höra när man besöker byn.
  Avundsjuka ger inget positivt intryck.
  En GEMENSAM ANNONSERING i de STORA tidningarna, Expressen & Aftonbladet, för syns man inte så finns man inte.
  Det har funnits projektledare på projektledare inom kommunen, men ingen av dem har lyckats marknadsföra på rätt sätt.
  Vi som inte längre bor kvar men vill rädda kvar turismen, vi ser det hela med, som du kallar det, ”andra ögon”, både bra & dåliga saker, därför så kommer jag & vi också med kritik, bra som dåligt, vilket många i byn inte klarar av att ta, tyvärr.
  Vi kommer även med förslag & idee´r på nya saker & nytt tänkande.:)

 5. Gun-Britt

  Du är själv en suverän marknadsförare Kinna! Om alla som läser din blogg börjar med att besöka och berätta om Ammarnäs så är det en god bit på väg. Jag tror också att innevånarna i alla fritidshus kan bidra på olika sätt till att Ammarnäs vitaliseras, men hur? Sen behövs självklart samverkan i byn mellan olika aktörer för att allas vistelse ska bli så positiv som möjligt. Min bild är att det finns samarbete, men det kan alltid utvecklas och bli ännu bättre.
  Det finns ett ordspråk ”En god idé leder ofelbart till hårt arbete” Sålunda – vi får inget gratis. Om alla kavlar upp ärmarna och drar sitt strå till stacken så BLIR Ammarnäs framgångsrikt.

 6. Gun-Britt

  VK har gjort något med sin bloggsida så det är nästan omöjligt att hitta din blogg nu. Jag lyckades komma in via omvägen http://www.ammarnas.com Det går inte att ”digga” heller om man inte installerar cookies. Så nu vet jag vad jag gör idag.

 7. Pernilla

  Ammarnäs är en pärla och det berättar jag för alla som vill (eller inte vill) lyssna! I Luleå är det många i min ålder som känner till Ammarnäs efter att ha varit på Lägerskola där under mellanstadietiden, anordnas det fortfarande? I övrigt tror jag på god tillgänglighet via nätet, så se till så att ni fortsätter utveckla och underhålla websidor med information. Vi drar vårt strå till stacken genom att locka med oss hela vårt ”Grönfjällsgäng” som följer med oss till påsken, det ser vi fram emot!

 8. Pelle

  Jag tror det är viktigt att göra en gemensam grupp av människor som vill att Ammarnäs skall utvecklas som bör bestä av folk från byns olika verksamheter samt med fördel ta in ngn/ngr utomstående som har lite andra ögon att se det hela på.
  Det är viktigt att hela tiden följa upp och utvärdera det insatser som man gör. På vintern bör man tex följa upp hur skoteråkarna tycker lederna är och vad de tycker kunde vara bättre. Samma sak skidåkare efter spår och i backe mm.
  Tror det är viktigt att ”hela” byn planerar årets aktiviteter kring de stora veckorna tex sport och påsk mm så att man kan samordna. Tillsamans är man starkare och når längre än en ensam projektledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.