Osmakligt!

 Tänk om ALLA Stugägare i Ammarnäs hade en egen soptunna då hade inte den tunnan som står vid busskuren sett ut så här!

8 kommentarer

 1. Inger Hellman

  Men måste inte alla ha det..kommunen skulle ju till och med tvinga oss att ha sophämtning i Souds..men sen förstod dom hur jobbigt det var att tömma den tunnan..

 2. Kinna Persson

  Svar till Inger Hellman (2012-03-25 22:29)
  Vad jag förtår så betalar vi alla en grundavgift för sopor, den avgiften betalas för användning av grovsopsorteringen. Sedan är det tydligen upp till var och en om man vill ha en soptunna till hushållet och betala för den.

 3. Marléne

  När kommunen ändrade och tog bort sopcontainern så ringde jag och bad att de skulle åtminstone få finnas en över jul, sportlov och påsklov så att inte nedskräpningen skulle vara så stor i fjällen. VI såg nämligen skräp överallt.. det kostar ju för naturen och någon ska ju tillslut plocka upp allt skräp. Men då tyckte inte kommunen att det behövdes… tycker att de borde ta sig en tripp upp till Ammarnäs efter påsk, då ser dom var skräpet ligger… Folk vill ju kasta sina sopor men har ju ingenstans att kasta dom, så därför blir det så här äckligt och skräpigt överallt…. tyvärr…

 4. Anna Svensson

  Vilken dag i veckan töms soptunnan? Hur ska man kunna dra ut soptunnan om man inte är i byn? Samt om man ställer ut soptunnan hur ska man göra för att dra tillbaka den från vägen, så att inte plogbilen tar den, om man inte är i byn? Någon som har en vettig lösning. Servicen kring soptunnorna måste fungera även för de som är på besök mest på helger.

 5. Susanne

  Jag har gärna en soptunna men vet inte hur det ska gå till att få den tömd. Oavsett tömningsdag så kommer tunnan att lämnas med sopor däri och hur trevligt är det när man kommer upp några månader efter påsk? Tex mitt i sommaren. Måste dofta härligt då! Och skadedjuren bör ju frodas. Källsorterar man och lämnar allt som går att lämna på återvinningcentralen, då har man i alla fall ungefär två soppåsar att bli av med. Åker man bil och har släp kan man ju som många gör, ta med sig sina sopor hem. Men utan släp eller om man åker buss blir det lite svårare. Tur man inte har blöjbarn längre. Om det är till någon tröst så uppstår det här problemet även på annat håll i vårt avlånga land. En kontainer under högsäsong skulle vara uppskattat! Jag betalar gärna en slant per soppåse om så krävs, då slipper man känna sig som en tjuv när man lämnar sina sopor i tunnan vid bussen. Och visst är det tråkigt att behöva lämna det vackra Ammarnäs bakom sig och i stället för att tänka på hur härligt man haft det i stället behöva undra om någon såg att man slängde sin sopor i tunnan. Men det är så klart bättre än om man gör det i diket längs vägen!

 6. Teorist

  Tycker faktiskt att kommunen kan hålla ÅV stationen öppet mer än ett fåtal timmar/vecka ( och dessutom bara en dag…dessutom en vardag…)-.Ha öppet varje söndag typ kl 12-16, då dom flesta far hem…Ja men då blir det inga sopor slängda runt byn:)

 7. a Lady & a Tramp

  håller med föregående.. det är trist när man inte kan inse att i perioder så behövs det verkligen, och t.ex. hålla öppet på helgdag. Men allt har väl praktisk anledning…

  Är med i en tävling med foton, och har ett som ligger bra till från Ammarnäs och en kommenterade att du har vunnit en gång? Stämmer det?
  Här är tävlingen i år iallafall, tänk om nolsia kom med på mjölkpaketen?:)
  http://norrlandsbilden.norrmejerier.se/#showimage/710

 8. Gun-Britt

  Håller med om att sopansvarig i kommunen måste inse svårigheten att som fritidshusboende ha en soptunna. Det funkar bara inte! På vintern är den ivägen för snöröjningen. När den är tömd blåser den omkring, för det dröjer kanske flera veckor innan vi kommer och tar hand om den, och vem är då ansvarig för dess härjningar? Om den är halvfull och välter – vem mer än skatorna tar hand om innehållet? Förslag; sätt snarast ut en container!!!! Om det behövs så lås den. Låt nyckel finnas vid affären eller ha den öppen på lördagar och söndagar. Det måste gå att lösa på något sätt.Att inte ta tag i frågan resulterar bara i mer skräp i naturen och vid busskuren i ecokommunen..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.