Skidåkning

 Igår förmiddag åkte Maria, Niclas och barnen upp till Aitelnas och då dom visste att jag var ledig idag, torsdag, tyckte dom att jag skulle komma upp till dom igårkväll. Jag velade hit och dit efter att vi stängt och sopat butiken och intagit middag men till slut besämde jag mig för att fara dit. Lennart skjutsade mig med skoter upp till Höbäcken och därifrån åkte jag skidor. Det var fint före och jag hade en härlig känsla i kroppen när jag åkte och det började skymma. Så här såg det ut på vägen upp

Jag åkte över selet och på Rudes lägdor ända till deras stuga, där for jag då över och åkte genom skogen fram till vårat hus. Det såg så mysigt ut med alla tända ljus i fönstren och jag kände mig verkligen välkommen. Väl inne i stugan skulle dom bjuda på grillat som dom sparat till mig men jag hade ju ätit middag innan jag for dit men efterrätten, chokladpudding, grädde och fruktcocktail smakade bra. Vi satt och pratade till klockan var nästan tolv innan vi lade oss. Jag intog madrassläge på golvet och agerade eldvakt under natten, vaknade i morse utvilad och inte ett dugg ont i ryggen. Det kanske blir så att jag hädanefter tar min madrass och ligger på golvet istället för i sängen!

Efter frukost så började familjen att göra sig iordning för skoterfärd till Bäverholmen men först lite snöbollskrig vid Fredrika och Zakarias forte

Här en bild på Marias fina hundar Diva och Tessie

och matten Maria

Efter att dom åkt iväg så diskade jag och städade undan, började att virka en ny grytlapp(som ej blev färdig) och bara myste innan jag begav mig på skidor hem. Jag saknade en sak på min härligt lediga dag och det var solen! Grått så långt ögat kunde se neråt byn

Så vände jag mig om mot Aitelnas och fick se Racksberget bada i solljus!

Det var i alla fall en trevlig tur och det känns lite i benen nu på en inte så vältränad kropp!

Nu blir det hockey! Ha de bra!

3 kommentarer

 1. Inger Johannesson

  Hallå där i norr!
  Hörde just Lennart på radion och då tänkte jag på er alla där i Ammarnäs. Du, Kinna, som delar med dig via bloggen med alla fina bilder och nu Lennart via etern. Att höras i ”Ring så spelar vi” gör nog att det alltid är någon som blir nyfiken och far till er för att skida,vandra,fiska eller bara vara i er fantastiska fjällby.
  Lycka till med Kungsledenrännet i dag, hälsar Inger från ett helt vitt Älta.

 2. Kinna Persson

  Svar till Inger Johannesson (2012-04-14 08:40)
  Tack för det Inger! Ja, va kul att han kom fram och gjorde sån reklam för Kungsledenrännet :)). Du var ju också med i radion ett år när denna tävling gick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.