Kantarellsökning

 Idag blev det äntligen av  att bege mig ut och titta efter kantareller och det ska jag tacka Gunilla för! Hon ringde och föreslog att vi skulle ta fika med oss och fara ut. Tyvärr, måste jag säga, hittade vi inte en enda kantarell på det område där vi brukar vara. Vi gick och vi gick men utan resultat. Trötta vände vi ner mot Tjulträsk för att dricka kaffe och äta goda mackor! Efter det så var vi på ett annat ställe och där fanns det visserligen kantareller men dom var så små, så små. Antingen är det regn som fattas eller så är det ett dåligt svampår. Vad vet jag?

Här kommer några bilder från Tjulträsk

Visst är det vackert!

Gunilla sitter och beundrar den fina utsikten. Tänk att vi har det så här vackert!

Här får Båttaxin en körning, troligen folk som skall upp till Servestugan. Jag har själv aldrig varit ute med båt på Tjulträsk men det är en sak som jag bara måste göra någongång. Folk säger att det är så underbart vackert uppöver. Skulle vilja göra en tur och fota och berätta på bloggen om den resan så att fler får reda på att man kan göra sådana här båtturer.

Här tar Dino sig ett svalkande dopp för att hämta en träpinne

Ja, utan kantareller blev vi men mycket njutning fick vi av kaffet och den vackra omgivningen!

Nu ska jag vaska golven och duscha och sedan ner och servera kaffe och våfflor på Hembygdsgården!

2 kommentarer

  1. Inger Johannesson

    Åh, vilka fina bilder från Tjulträsk!
    Tack för att du är ute i de vackra omgivningarna och låter oss ta del av allt fint. I dag har det varit sommar även här i Älta. Ha de fortsatt bra hälsar Inger

  2. Pernilla

    Personligen skulle jag inte känna igen en kantarell om den så satt på näsan på mig… Men du ska absolut ta en tur på Tjulträsk, det gjorde vi förra sommaren och det är fantastiskt vackert. Dessutom fick vi oss en del av omgivningarnas historia till livs, som extra krydda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.