Löshundar som jagar rådjuren

 Ännu ett litet Rådjur har fått sätta livet till bara för dessa förb……e löshundar som springer runt byn!

Är det inte dags att hålla reda på hundarna?

4 kommentarer

  1. Gun-Britt

    SÅÅ sorgligt att rådjuren som vi matat för att de ska klara vintern äts upp av löshundar. Rådjuren har säkert jagats av hundarna innan slakten. Undrar om inte ett citat av M.L.King är på sin plats ”Det är inte de onda människornas handlingar (hundägare som släpper hundar)som är största problemet utan de goda människornas tystnad (alla människor i byn som sannolikt vet vems hundarna är men avstår från att agera)” Är det inte dags att sluta hymla, någon vet nog vilken/vilka hundägarna är, och säga ifrån på skarpen. Om hundarna är herrelösa borde polisen avliva de stackars hundarna eller ge någon jägare tillstånd att snarast avliva dem. Så här kan det inte fortsätta. Vem vet och vem gör nåt?

  2. Kinna Persson

    Svar till Gun-Britt (2013-02-06 20:32)
    Gun-Britt: Det värsta är väl att ingen vet direkt vilken eller vilka hundar som gör detta eftersom ingen sett då det hänt! Sedan är det ju en del hundar som springer och som ägarna säger att dom har då inte sina hundar lös. Kunde man bara få fast hundarna och gå hem med dem till sin matte och husse vore det ju ingen konst!

  3. rebell13

    Kan ju vara lo som smyger runt i byn å tar ett rådjur då och då.
    Har hänt förr på andra ställen, säkert i Ammarnäs också

  4. Kinna Persson

    Svar till rebell13 (2013-02-07 18:31)
    rebell13: Ja inte vet jag men det finns dom som kollat spåren ifall att det skulle vara lo men dom säger att det inte någon sådan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.