Johan o Jennys Gutefår har lammat

 Efter jobbet idag så åkte jag upp till Johan och Jenny som äger får och getter här i Ammarnäs! Hade hört att deras Gutefår lammar för fullt nu så jag ville så väldigt gärna få titta på dom. Och jag kan säga att det är ett mycket vackert skådespel, hade kunnat stå där länge och bara titta, helt fascinerande att varje får kan hålla reda på sin egen unge! Dom har 27 får och idag cirka 20 lamm, en del har inte lammat än men är på gång.

Det är den här den här baggen som är far till alla barnen. Kolla vilka horn!

Jag tycker att dom gör det jättebra, Jenny och Johan, och önskar dom lycka till med allt! Dom har ju inte bara får utan dom har Lappgetter också. En av getterna var snart färdig att föda.

Det var ett givande besök för mig i fårhagen idag! Tack!

 

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.