Det finns god mat i AMMARNÄS

 Hörde just på Västerbottensradion att Västerbottensfjällen måste bli bättre på att servera lokalproducerad mat och att gästerna är besvikna på maten! Då har dom inte besökt Ammarnäs måste jag säga! 

Då jag tittar på Ammarnäsgården och Wärdshusets menyer kan jag se detta:

Förrätter: Rödingsoppa, Rökt renstek, Kallrökt saltröding

Varmrätter: Älgburgare, Gourmetrenskav, Fjällfiskfilé, Souvas, Åbrånets ryggbiff, Souvaskotlett, Pastasås med älgsouvas och renkött.

Efterrätter: Hjortronsemifreddo, Glass med varma hjortron, Brownie med älgörtsglass.

OBS! Detta är bara ett urplock från menyerna, det finns andra rätter också!

Men om man som reporter på Radio Västerbotten tror att det bara är Tärna-Hemavan som är fjällvärld så kan jag ju också förstå att dom bara intervjuar folk som bara varit där! Det finns andra ställen också!

5 kommentarer

  1. Inger Hellman

    Du har så rätt Kinna!!!!
    I Sorsele kommun finns en stark anda att nyttja lokalproducerade livsmedel av alla de entreprenörer som tillreder mat i någon form.
    Det man inte hittar på det närmast lokala planet hämtar man inom länet i så stor utsträckning som det går…
    Att en reporter på Radio Västerbotten inte är ajour med vad som kan hittas på menyerna, torde endast betyda att den är dåligt påläst om att länet består av mer fjällvärld än Tärna-Hemavan…

  2. Hannes

    Du har verkligen rätt ifråga om möjligheterna att få god mat av bra råvaror i Ammarnäs.

    Vet Du förresten om det blir någon majbrasa i år och i så fall var.

  3. Yvonne Larsson

    Så sant.
    Ammarnäsgården serverade en underbar souvasrätt till oss när vi bodde där under vår skotertur, när vi träffade er.
    Jag har mailat Dej men det blev konstigt med adressen, så du har nog inte fått det.
    Fina bilder tar Du !!
    hälsningar från oss Fagersta

Lämna ett svar till Kinna Persson Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.