Helt underbart!

Oj, vilken känsla det var att besöka Ammarnäs Kyrka ikväll och lyssna på dessa proffsiga sångerskor och deras  underbart duktiga pianist! Det är nu tionde året vi Ammarnäsbor har den äran att få lyssna och ta del av en strålande Julkonsert, vi hoppas på ytterligare flera sådana konserter! Ikväll var vi ett 50-tal personer i kyrkan.

Teresa Lindholm inledde med ”Kom o kom Immanuel”, som hon sjöng upp ifrån läktaren. Sedan så bjöd Hilma Wikström, sopran, på ”Ave Maria” av J S Bach/C Gonoud, då rös jag, tänk att en sådan späd liten människa kan ha så stor röst. Oj, oj, oj!

Pianisten Robert Råberg bjöd oss på ett underbart solospel, ett medryckande sådant, ”Faschingsschwank aus Wien” av R Schumann.

En timmes program bjöd dom oss på, stående ovationer från oss gjorde att vi fick höra ”O helga natt” en gång till som Hilma och Teresa sjöng tillsammans.

I mitten av detta program spelade Teresas mamma Inger Lindholm ”Marche militaire” av F Schubert och då mina damer och herrar var det inte stilla och tyst i kyrkan, nej tvärtom, ett himla liv, koskällor, tomma konservburkar, tutor, fottramp och handklapp hördes. Vi skulle ju ha med oss något som skramlade och lät och det hade dom flesta lyckats med 🙂

Efter konserten bjöds det på fika i församlingshemmet, tyvärr hade jag annat som väntade så jag åkte direkt hemåt men jag tror att alla andra gick till Församlingshemmet för att fika och fortsätta kvällen där.

Tack ni underbara som ville komma och bjuda oss på den härliga Julkonserten!

En kommentar

  1. Gun-Britt

    Instämmer i Kinnas lovord. En fantastisk konsert som vi får uppleva för 10;e året. De som kört ända från Sorsele hade full valuta för sin resa. Hoppas att ännu fler ger sig möjlighet att delta nästa år! De lovade nämligen att återkomma. och allt detta är gratis. Otroligt. Stort TACK till Inger, hennes dotter och alla vännerna som troget återkommer till vårt kära Ammarnäs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.