Mycket vatten

I går kväll hade vi ju byastädning och det är lika roligt varje år att så himla många ställer upp och är med och städar 🙂 Vi samlades nere vid Hembygdsgården efteråt och bjöds på hembakt mjukbröd och grillade korvskivor, kaffe och kakor! Där räknade jag till cirka 35-40 personer och det är mycket bra, sedan var det några som inte kunde vara med i går kväll men som tog och städade dagen innan!

Idag har Potatisbacken harvats, tyvärr kunde jag inte vara där själv, men jag har hört att det var mycket folk som var där, både åskådare och de som hjälpte till med harvningen.

Ett 20-tal deltagare är också  med på den Fågelsafari som för andra året i rad anordnats här i Ammarnäs. Första dan hade dom prickat av omkring 65-70 olika fågelarter så dom var jättenöjda.

I helgen spelas också det sista in av dokomentärfilmen ”Rytmiska trummor i Vindelfjällen” med bl a Roger Pontare och hans son Vincent. Den kommer att visas till hösten i SVT!

Nu har vi också väldigt mycket vatten! Tog inte med mig kameran idag så jag har ingen bild att visa hur det ser ut nu men däremot har jag bilder från igår förmiddag

hemma hos yvonne 22 maj 018

hemma hos yvonne 22 maj 017

 

Så här såg det alltså ut igår och då ska ni veta att från igår och till nu idag har det stigit ytterligare 50 cm. Ska ner och ta kort senare och sätta in i morgon så ni får se.

Här tog jag en bild på Järnforsen i går

hemma hos yvonne 22 maj 016

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.