Lapphelg

Nyss hemkommen efter en trevlig kväll på Ammarnäsgården! Alltså deras kock, Töje, slår alla! Gud vilken god buffe`dom hade ikväll! Mmmmm. Ammarnäsgården måste göra mer marknadsföring av deras goda mat och eminenta kock!!!

Trevligt bordssällskap hade jag också, byssbor och ”trastspioner”, det senare är = fågelskådare. Dom återkommer varje år och det känns lika härligt varje gång dom kommer. Hoppas aldrig att deras sommarbesök tar slut!

Min cykelfärd gick inte helt rakt fram och jag tror att det var vindarna det berodde på. Det blåste både från höger och vänster, men jag kom hem i alla fall! Kall om  händerna blev jag men nu är dom varma.

Det är ju Lapphelg i helgen men inte är det som för 30-40 år sedan då jag var ung och riktigt ute i svängen 🙂 Då var det full fart efter vägarna i byn både fredag,lördag och söndag. Då man kom på affären på lördagmorgon var det vissa som var på väg hem efter en trevlig fredagkväll 🙂 Är det nu man börjar bli gammal  eller är det tiderna som förändras?

I varje fall så har det varit mycket trevligt under dagen, efter vad jag har fått berättats, guidning på Lapplatsen, Jojk och filmvisning. I morgon blir det gudstjänst i kyrkan och sedan lassokastning vid Församlingshemmet.

Sameföreningen gör ett bra jobb för att få ihop ett bra program för denna helg. Dom har ju stor konkurrens av Sapmiadwards i Jokkmokk som tyvärr är samma helg!

4 kommentarer

  1. Gun Rehnman

    Fantastiska gäster, jättegod mat och vilket drag! Härligt! Som vanligt absolut kanon i Ammarnäs. <3

  2. Elisabeth

    Jag minns oxå att det var ett himla drag då det begav sig…Tjulåvallen, tältcampingen, trekantsstugorna osv… Tycker det var kul idag då vi fick betala ” Nostalgiinträde ” på Lassokastningen och fick en nål med färgglada tygbitar, precis som det var förr i tin 🙂

    En stor eloge till Ammarnäs Sameförening som för ” Lapphelga ” vidare !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.