Himmelriket

Den årliga ”Aitelnasvägsdagen” var igår, d v s då alla som har något med denna väg att göra samlas och hjälps åt med förbättringar av vägen! Själv var jag inte med på grund av att jag jobbade i affären men Lennart och Gunilla deltog från vårat ”hus”. Dom åkte redan på fredag eftermiddag upp till Aitelnas och på lördag morgon samlades alla i Höbäcken för information om vad som skulle göras. Vad jag fått berättat så var det väl inte så mycket att göra utan det mysigaste var väl fikastunden vid Svennes vallen.

Nåväl, efter att jag stängt butiken på lördag eftermiddag, så bytte jag bara kläder och tog bilen upp till Höbäcken och gick sedan upp till Aitelnas i ett underbart skönt väder. Väl framme vid stugan så möttes jag av två trötta ”vägarbetare”, en låg och sov och den andra låg och läste en god bok. Det är mysigt att komma dit då någon redan är i stugan så den känns ”inbodd”. Vi gick ut och satte oss med varsin öl på altanen och myste i solen. Där satt vi en bra stund innan Lennart gjorde i ordning grillen för att grilla entrecoté och jag och Gunilla gick in för att göra potatisgratäng och duka.

Innan detta så gick Gunilla och skulle ta upp en fisk ur bäcken men det enda hon fick var bottennapp!

Aitelnas 28 juni 2014 011

 

Efter en god middag blev det som vanligt kortspel och mycket prat innan ett tidigt sänggående.

Vi vaknade i morse till en härlig dag! Soligt och väldigt varmt. Satt länge ute och tittade på när Lennart klöv ved!

Aitelnas 28 juni 2014 013

 

Vilken grönska det är och så blomrikt på lägdorna

 

 

Aitelnas 28 juni 2014 005

 

och Nasto får springa fritt där uppe för där smiter han inte ifrån oss som han gör här nere i byn

Aitelnas 28 juni 2014 016

 

Ja, jag hade önskat att jag kunde stanna där längre men det var bara att pallra sig iväg hemåt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.