Sommarens 3-dagars semester!

Oj, vilken härlig ledighet vi haft jag och Lennart! Jag sänder mitt tack till alla vädergudar som lät oss få smaka av dessa härliga sommardagar! Vi tillbringade, naturligtvis, ledigheten uppe i Aitelnas 🙂 Sol och bad varje dag! Åkte upp på torsdag kväll och hem på söndag eftermiddag.

Gjorde inte så mycket efter middagen på kvällen annat än att spela lite kort och mysa. Lennart somnade och jag gick efter en stund och la mig och läste, hade precis lagt undan boken och lagt mig för att sova då Maria ringer, efter ett mycket kryptiskt samtal så anar jag att dom sitter utanför stugan och eldar. Mycket riktigt där sitter hela familjen Norberg

Aitelnassemester 001

 

Lilla Wilhelmina ser väldigt pigg ut fastän klockan är mycket 🙂 Helt ovetande om var hon befinner sig! Ja, det var en mycket trevlig överraskning!

Aitelnassemester 004

 

Sitter och pratar halva natten innan vi bäddar och lägger oss.

På morgonen väcks vi av traktorljud, det är Johan som kommer för att bärga höet som han slagit i onsdags.

Aitelnassemester 010

 

Han har med sig många som hjälper honom, jag tror dom var tolv med Johan 🙂 Mycket trevlig dag! Både barn och vuxna badade flera gånger i ån. T o m jag var ute i vattnet men jag vadade bara. Är en riktig ”badkruka” 🙁

Här fixar Jojje mat åt hela bunten!

Aitelnassemester 013

 

På eftermiddagen blev det tyst och tomt för då for alla ner till byn igen!

Aitelnassemester 030

Lördag packade vi fikasäck med oss och körde fyrhjuling ner till Guolitsbäcken och gick upp till Guolitsfallet, 1,6 km från vägen rakt upp genom en underbar natur, många gamla tallar låg lite här och där. Lite obehagligt var det när man kom högre upp för det stupar brant ner mot vattnet, det gäller att ta det försiktigt! Hade tänkt mig ett fint kort av själva fallet men då hade jag varit tvungen att hasa mig längre ner och det tordes jag inte!

Här kommer några bilder

Aitelnassemester 031

 

Aitelnassemester 035

 

Aitelnassemester 037

 

Härliga vyer!

 

Aitelnassemester 038

 

Nu har vi kommit upp till fallet, det är lite vatten men ganska mäktigt ändå att stå där uppe!

 

Aitelnassemester 044

 

Aitelnassemester 046

 

Aitelnassemester 048

 

Här nere kan vi se dom nyslagna ängarna i Aitelnas, det ljusgröna i bilden.

 

Aitelnassemester 040

 

Nu är vi uppe på fjället. Sätter oss ner och tar fikat och bara njuter av både det fina vädret och det vackra vi ser runt omkring oss. Tänk vilket klart och fint vatten vi har!

 

 

Aitelnassemester 057

 

Lennart går ner samma väg för fyrhjulingen står ju där nere och väntar, själv går jag över hängbron i Guolits och går Kungsleden ner till Svennes Vallen. Det var också en fin tur. leden ner var brant och stenig så det var bara att se sig för 🙂

 

 

Aitelnassemester 056

 

Aitelnassemester 061

 

Sedan då jag kom längre ner var växtligheten enorm, såg knappast leden för allt det gröna!

 

Aitelnassemester 064

 

Hemma igen så fick vi besök av Ammarnäsfjällens Islandshästar med ridgäster från Östersund och Örnsköldsvik

 

Aitelnassemester 071

 

Se så vackert det är med nyslagna ängar!

 

Aitelnassemester 072

 

Ja, det var fredag och lördag. Söndag tog vi det väldigt lugnt, gick upp mot Rävfallet och kollade om vi skulle se några hjortron men det var dåligt med den varan. Städade och packade för hemfärd, mycket nöjda och belåtna för denna semester 🙂

5 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.