16-17 augusti

Vi åkte upp till Aitelnas efter jobbet i lördags! Här i byn regnade det när vi skulle fara men vi behövde bara komma en bit mot Nolsia så var det inget regn där 🙂 så då var allt frid och fröjd!

Väl uppe så ställde vi bara in vår matlåda och Lennart gjorde upp eld i öppenspisen innan vi drog ner båten till ån och rodde över till den andra sidan, vi hade bestämt oss för att gå och kolla om det möjligtvis gick att hitta några kantareller eller hjortron. Vi gick på varsitt håll och rekade och vi gick ganska så högt upp men vi hittade ingenting. Jo, jag kom fram till ett område som var inhägnat med höga stolpar och högt viltstängsel!!

046

Gissa om jag blev förvånad? Vad är detta! Finns det någon som läser min blogg och som har svar på detta så vill jag väldigt gärna att ni hör av er till mig!! Min nyfikenhet är STOR!

Vi rodde tillbaka till stugan och gjorde iordning grillen för nu var vi hungriga.

047 Det blev grillad filé, potatissallad och Lohmanders Pepparsås.

 

Efter maten for vi och lade ut två nät, inte lätt för ån är inte sig lik som den var förut, men vi hittade två ställen som vi lade ut näten på.

Fångsten blev 1 st fisk på 2 nät…… Bättre lycka nästa gång!

 

056

 

Det brukar alltid ligga kvar snö på Racksberget men nu fanns endast två små snöfläckar! Väldigt ovanligt men med tanke på hur varm denna sommar varit så är det ju förståeligt.

054

 

 

                          Denna resa gav oss varken kantareller, hjortron eller fisk men vi hade det skönt och mysigt i alla fall!

3 kommentarer

 1. Thomas

  Stängslet kan vara en testyta för att kolla på t.ex betestryck eller liknande, finns några sådana lite varstans runtomkring Ammarnäs.

 2. c.s

  Det där var vanligt tidigare, när det var mycket forskare i byn, som hägnade in vissa områden där det fanns vissa saker som var intressanta ur forskningssynpunkt.
  Flera som höll på med sånt där, skjutsade jag många gånger till & från Höbäcken, & då pratade dem om dessa inhägnader i bilen.
  Kan också vara som Thomas skriver.
  Fråga Lasse, han vet garanterat vad det är

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.