Författardebut!

Jag blev positivt överraskad för en stund sedan när jag slöläste gårdagens Folkblad! Bläddrade igenom tidningen och kom fram till en helsida om Mikael Berglund, son till Stina Berglund och barnbarn till Hans och Lotten Berglund, Ammarnäs!

Han debuterar som författare till en roman där han skildrat 1600-talets fjällvärld och människor, ”Ett föremåls berättelse om obesvar”, där han velat fånga de känslor som fjällens vidunderliga natur och villkor framkallar.

”-Att komma upp på kalfjället och se miltals ger otroligt mycket känslomässigt och det har jag försökt fånga. Att man drivs till fjälls ungefär som renarna på sommaren. Det finns något där.”, säger Mikael.

Han är själv inte same men har kryddat sin berättelse med samiska ord, vilket för 1600-talets västerbottningar var helt naturligt.

Mikael säger vidare att dessa tre böcker har inspirerat honom: ”Ljuset” av Torgny Lindgren, ”Vredens barn” av Sara Lidman och ”Kvinnor i väglöst land” av Lilian Ryd.

 

Roligt med en författande släkting 🙂

 

Jag önskar dig, Mikael, Lycka till som författare!

 

 

2 kommentarer

  1. Inger G

    Tack Kinna!
    Har undrat vem av alla dessa duktiga Josef Berglund-ättlingar
    detta kunde vara som nu är aktuell med något trevligt.
    Ska bli intressant att läsa boken som väl kommer att säljas av
    Ammarnäs Livs när den utkommer i februari.

  2. Micke Berglund

    Lotten ringde i morse och berättade att hon läst klart och tyckte om den. Min första (och inte minst viktiga) recension! Knappt två veckor till boksläpp nu, börjar pirra ini maggropen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.