Nu är vi där igen!

Så här är livet för oss som vill bo och leva i Ammarnäs!

Först börjar året med en ganska så kall och lugn januari sedan så tar februari vid och första halvan av den månaden är ganska lugn förutom kanske på helgerna att det är lite mera besökare, senare så börjar det komma lite mera folk till byn, skoteråkare först och främst. Säsongen börjar kan man säga! Veckan eller veckorna före påsk fyller det bara på och själva påsken då är det på topp! Oj, vad roligt det är! Efter påsk och påsklov, ja då börjar det dala, kan inte säga till hundra procent varför men det kan vara att vi människor kan ju inte vara lediga hur ofta vi än vill. Här har det varit toppenföre vad gäller både skoter- och skidåkning men folk fattas oss! Vi har fortfarande vinter. mycket snö fortfarande, går säkert att åka skidor högre upp hur mycket som helst!

Nu är det Maj månad, en dötrist månad i mina ögon sett! En så kallad mellantid! Skoterförbudet har inträtt, därför är det inte så mycket folk här i byn. Många av företagarna som kan, åker bort på lite ledighet, naturligtvis! Med andra ord så är det väldigt lugnt i byn just nu! Men det kommer ljusare och bättre tider, snart så anländer ”fågelskådarna”, våra efterlängtade turister, vandrare och naturligtvis dom stora gängen fiskare!

Det vi just nu kan göra det är att titta på fåglarna som börjar komma, tussilagon som växer upp i något dike, önska att all is ska försvinna från Gauts så att den kan ta emot all tinad snö och alla bäckar som går upp i fjället något sånär normalt så att det inte blir någon häftig översvämning här i byn!! Ve och fasa!

Nu låter jag säkert lite negativ, det brukar jag inte vara, men detta är faktiskt det sanna livet vi lever och verkar i. Vi som vil vara här har valt det själv och vi älskar AMMARNÄS!! Tro inget annat!

Tack i alla fall till alla som, när ni kan och har möjlighet, besöker oss, ni är guld värda! Puss och Kram från Kinna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.