Strömlöst

Vaknade tidigt i morse och förstod direkt att vi inte hade någon ström! Mycket riktigt, den hade försvunnit 05.25! Hoppades naturligtvis på att det bara skulle vara ett kortare avbrott. Lennart åkte i vanlig tid till jobbet, jag var ledig idag, men han kom hem vid halv tio och talade om att strömmen skulle inte vara tillbaks förrän 16.00. Då hade jag gjort upp eld i vedspisen och hade precis fixat kaffe så vi fick en stund tillsammans vid köksbordet. Han var hemma tills varubilen kom och han och Sanna plockade in varorna i skenet av pannlampor. 

Allt jag skulle göra inne idag kunde jag ju inte göra, strömlöst som det var, men tur att vi har ganska stor tomt att skotta så lite sysselsättning hade jag. Vi har ganska mycket snö nu, cirka 35-40 cm.

DSCN7735

 

Skottade en stig upp till huset

DSCN7736

 

Snötyngda träd

DSCN7737

 

Skönt med vedspis, en sådan här gång, som både ger värme och att man kan laga mat på den.

DSCN7739      DSCN7741

 

Jag åkte ner till jobbet strax före sexton och en stund senare så kom strömmen tillbaks, då hade den varit borta i tio och en halvtimme!! Efter en stunds strul med datorerna så kunde vi öppna butiken halv fem, en hel dags försäljning missade vi och det kan också hända att vi har otur att en del frysvaror som t ex glass förstörts, det får vi se imorgon!

I måndagskväll försvann också strömmen, då for den vid 21-tiden och kom tillbaks vid fyratiden på tisdagmorgon.

Vilket elände men nu har vi ström i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.