Lite från Påsken

Oj, vad länge sedan mitt senast inlägg! Mycket har hänt sedan dess, men jag har varit för lat för att skriva!

Nu har påsken varit och det har varit jättemycket folk i Ammarnäs, fortfarande är det många kvar för en del skolor har ju påsklov den här veckan. Soligt och fint har vi fast det är kallt i luften.

Onsdag före påsk jobbade både jag och Lennart på affären och Långfredagen jobbade jag. Torsdagkväll kom Maria, Fredrika och Wilhelmina hit per bil och fredag kom Niclas, Zakarias och Anton ,dom körde skoter hit från Harads.

Påskafton firade vi här hemma tillsammans och på påskdagen åkte jag och Maria skidor upp till Aitelnas och dom andra körde skoter. Det var en härlig skidtur för oss och när vi kom fram till stugan var ingen där utan dom var och fiskade. Då dom kom hem så körde ungdomarna hem och Maria och Niclas fixade mat innan dom också skulle fara ner till byn. Wilhelmina ville så gärna stanna i Aitelnas med jag och Lennart och naturligtvis fick hon göra det.

Hon tyckte att det var väldigt spännande med utedass, hon besökte det många gånger, sedan blev hon förtjust i ”den lilla stugan” vilken är vår bastu. Där tillbringade vi mycket av tiden hon var med oss 🙂

DSCN7877

DSCN7885

 

Hon åkte lite skidor också och var med Lennart och inspekterade alla lador.

DSCN7887

 

Det gick hur bra som helst att sova över och morgonen efter så var vi alla tre ute och gick i skogen, det är sådan skare så man kan gå obehindrat var som helst. Efter lunch så skulle vi åka hem till byn men först städa och diska undan.

DSCN7890

 

Klockan sju i morse åkte Niclas, Fredrika och pojkarna hemåt över fjället, dom skulle äta frukost i Vuoggatjålmi och sedan köra vidare till Kvikkjokk där dom skulle ligga inatt.

Maria och Wilhelmina är kvar, synd bara att jag har åkt på en himla förkylning och är inte alls pigg, så dom får roa sig själva. Nu tog dom skotern för att fara upp till Ewa och Gunilla som är i Storholmen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.