Både Renar och Tranor

I måndags åkte vi åter igen upp till Aitelnas. Inget vidare väder att vara ute i, det stormade rejält både måndag och tisdag. Tisdag tog jag i alla fall skidorna och åkte genom skogen ner mot selet, då fick jag syn på renar som låg och vilade nere vid selet, åkte fram lite så att jag kunde zooma in kameran och kanske få en bild, och det fick jag.

DSCN7980

 

Hade tänkt åka ner på ån men ville inte störa dom så jag åkte tillbaka genom skogen och hem till stugan. Tänkte vänta ut dom så att jag skulle kunna ta en bild när dom kom upp efter ån. Tänkte ge dom en halvtimme men dom var snabbare än så, av en händelse tittade jag ut genom fönstret och då såg jag dom första komma. Snabbt ner på isen, en bit längre upp, fick ytterligare en bild av dom

DSCN7985

 

sedan tog dom upp på stormyran, det syntes som att det var där dom brukade ta upp för dom tvekade inte en sekund och där skingrade dom sig på barfläckarna

DSCN7987

 

Nu till dagens bilder

Tjulån nedanför affären ser ut så här idag

DSCN7989

 

DSCN7990

 

Potatisbacken som kommer att harvas lördag den 3 juni

DSCN7992

 

Vindelåforsen

DSCN7994

 

DSCN7995

 

SjuTranor nere på Hemnäsudden (nedanför Hembygdsgården)

DSCN8001

 

DSCN7999

 

Lördag den 3 juni ska det inte bara bli harvning av Potatisbacken utan det ska städas och putsas fönster i Hembygdsgården också

DSCN8004

 

Skulle även behövas lite målning, ser jag 😉

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.