Film i kyrkan

Ammarnäs Filmfestival – The Far Far Away Film Festival – fyller 5 år och det firas med att ha festival för femte året i rad! Det ska visas film i Kyrkan, uppe i Blomster Lottas trädgård och i Geunja. Festivalen avslutas på lördagkväll.

Igårkväll var det första gången som jag var i kyrkan för att se film!

Det var starten för festivalen och de två första filmerna visades i kyrkan.

I den första filmen ”Opera in the dusty city” fick vi följa en operakvartett i Uganda. Gruppen heter Sauti Ya Africa (Voice of Africa på Kiswahili). I ett land där musikscenen domineras av reggaton och pop måste gruppen kämpa hårt för att kunna ta plats. Regissören Solaire Munyana, som kom ända från Uganda till Ammarnäs för filmfestivalen,  berättade efter filmen att nu var denna grupp berömd och att det gått jättebra för dom.

Nästa film var den stora filmen SAMEBLOD med regi av Amanda Kernell från Västerbotten.

Elle-Marja går i nomadskola och meningen är att hon ska ta över som renskötare i familjen. Men hon drömmer om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans hårda diciplin och kolttvång. Efter de rasbiologiska undersökningar som hålls på skolan bestämmer sig Elle-Marja för att lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala – men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.

Det var en mycket sevärd långfilm!

——————————

Idag är det inte lika kallt som det var igår, kanske beroende på att solen är framme mycket tidigare idag! Har varit på en skön promenad med hunden ner till byn och Lennart håller på med målning av husnocken. Gunnar W har kört hit sin traktor och hissat skopan allt som går och på skopan har Lennart ställt en lång stege som han står på och målar högt där uppe! Jag får svindel bara av att titta upp på honom. (inte bara av kärlek denna gång) 🙂

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.