Altanbygge i Aitelnas

Några bilder från Aitelnas och den nybyggda altanen

 

Här rivs den gamla altanen som verkligen hade gjort sitt men ändå hållit så pass länge som den gjort.

DSCN8238

 

Lennart hade med sig två riktigt duktiga byggjobbare som gjorde allt arbete förutom fastskruvning av trallvirket.
Dom var där fredag och lördag.

 

DSCN8246

 

 På söndag gick jag upp för att kolla byggnationen och då jag hunnit en bit från Höbäcken började det att regna och jag hade naturligtvis inga regnkläder med mig för enligt väderleksrapporten skulle det inte alls komma något regn. Jag var genomblöt då jag kom fram till stugan men det gjorde inget för det var en vacker syn som mötte mig och torra kläder hade jag inne.

DSCN8254

 

Gunilla kom upp senare på dan och då hade regnat avtagit så vi hjälpte till lite innan vi återvände ner till byn

DSCN8255

 

På måndag eftermiddag for jag upp igen med en del grejer,  blev hämtad av Lennart i Höbäcken och då vi kom fram så visade det sig att Lennart hade gjort hela altanen färdig förutom lite småfix. Jag krattade och brände upp en hel del gammalt virke och även spillvirke. Jättevarmt och soligt. Var färdiga för matlagning vid halvsjutiden och när jag höll på med det så hörde jag en fyrhjuling och döm om min förvåning när jag såg att det var Gunilla som kom 🙂 Hon hade med sig en hel vagn med altanmöbler. Och medans jag och Lennart åt så monterade hon och satte ut dom på altan. Altan och möblerna invigde vi sedan med lite Prosecco. Vilken tur vi haft med vädret, kunde sitta ute länge och väl både måndag och tisdag kväll.

 

På tisdagmorgonen så började Lennart att bygga ihop ett skåp till gasoltuben.

DSCN8263

 

Och så här blev resultatet. Blev riktigt fint. Gångjärnen har vi tagit loss från en gammal fönsterlucka som pappa gjort en gång i tiden, så lite återvinning har vi gjort.

DSCN8264

 

                                                          Så här ser hela härligheten ut nu.

DSCN8265

 

                                         Det växer så det knakar där uppe nu.

DSCN8267

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.