Systramys i Aitelnas

På eftermiddagen i tisdags fick jag höra att Ewa och Gunilla eventuellt skulle upp till Aitelnas, då fick jag också lust att fara dit, gjorde dom sysslor jag skulle göra innan jag packade lite och körde upp till Gunilla och bad att hon skulle ta mina grejer på fyrhjulingen så jag kunde gå utan packning. Tog Nasto med mig och gick från Höbäcken.

Undrar hur gammal denna tall kan vara?

DSCN8268

Blev omkörd i Vournaselet av systrarna som kom på hjuling. En härlig kväll med fint väder, enkel middag, prat och skratt och lite kortspel.

Tisdag gick vi upp till Rävfallet, det är så himla vackert där uppe. Satt en bra stund där nere vid bastun och lyssnade till forsen och njöt av utsikten.

DSCN8270

 

 

DSCN8276

 

DSCN8279

DSCN8282

DSCN8283

DSCN8285

 

Vi hann nästan in hemma i huset innan det kom en rejäl regnskur, den var rejäl men varade inte så länge. Ewa fixade maten, surströmming och potatis, medans jag och Gunilla gick ut för att provfiska. Det vakade mycket men ingen ville nappa, Gunilla gav upp ganska fort men jag fortsatte upp mot Gunnos stuga men fisken var inte på hugget där heller. Efter att jag kastat fast mitt drag i ett träd och slitit av linan så gick jag hem igen, kan tala om att jag var sjöblöt när jag gått i den höga och blöta växtligheten! Som tur är så har jag alltid ombyte i stugan.

Sedan var det gott att få äta surströmming, mmm!

En lika trevlig kväll igen i glada systrars sällskap 🙂 🙂

Idag har vi fortsatt att såga ner lite trädgrenar, Gunilla har fixat lite avställningsytor vid grillplatsen, bränt gamla trädgårdsmöbler mm mm.

Jag och Nasto promenerade hem men Gunilla och Ewa blir kvar till lördag.

Bilder på väg ner från Aitelnas

DSCN8287

DSCN8288

 

I morgon ska jag gå upp på Potatisbacken och se när dom nya bänkarna, som Sven-Olov Sandström gjort, är på plats. Dom gjorde i ordning där i gårkväll.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.