Nu börjar vårkänslorna komma….

Så här fint väder har vi i Ammarnäs idag! Ca 20 grader på morron men härligt ute bara man klär sig.

DSCN8250

DSCN8251

DSCN8253

 

I onsdags åkte vi upp till Jokkmokk för att vara där på marknaden. Lämnade våran hund Nasto hos Paul och Gaby Keller, Sorsele Hundpensionat. Där kommer vi att lämna honom fler gånger, helt säkert!

Kom fram lite senare på eftermiddagen och parkerade husbilen på en jättebra plats vi fått genom bekantas bekanta. Kort gångavstånd in till själva marknaden. Sedan vi installerat oss så tog vi en promenad genom samhället och såg när knallarna ställde upp. Åt middag på Opera och såg lite av själva invigningen.

Torsdag, en perfekt dag att gå och titta, inte så mycket folk då så man kan verkligen i lugn och ro kolla alla stånd. Träffade på våran Maria som var där med Harads skola klass 4-6. Vi följdes åt ett tag och gick in på några affärer bland annat. Deras buss skulle gå hem vid 13-tiden så vi skildes åt och jag och Lennart fortsatte vår vandring 🙂

Vi besökte Fia Kaddiks Vernissage. En utställning av hennes fina slöjdalster av rot. Fia är från Ammarnäs men är nu bosatt i Jokkmokk sedan länge. Var även och tittade på Sameskolans slöjdare som hade utställning, där har vi också en från Ammarnäs, Patrik Jonsson, det namnet måste ni lägga på minnet, herregud vilken slöjdare. Han går andra året på Sameskolans slöjdlinje och vilka fina alster han hade med på utställningen. Jättefina, mycket välgjorda knivar och en träask med infällningar av horn, hörde av någon att den asken hade tagit honom 350 timmar att göra! För övrigt är Patrik ett barnbarn till Rockande Samen Sven-Gösta Jonsson.

Jaa, vi gjorde egentligen jättemycket på dessa tre dagar, besökte Jokkmokks Tenn och naturligtvis Ajte Museum, där inne gick vi över en timme och tittade på allt.

Träffade på vänner från Harads som vi satt länge med i Öltältet, många goda skratt kan jag tala om att det blev under den kvällen.

Lördagmorgon hade Lennart turen att få komma med i Ring så Spelar vi! Och han klarade frågan dessutom  😉  Efter det så gick vi ut för att träffa Marcus som stod som parkeringsvakt med övriga från Harads IF. Så många bilar och bussar har jag aldrig sett på några parkeringar förut som nu!! Bara på bussparkeringen, som låg i närheten av där vi bodde, räknade jag till 28 turistbussar lördagmorgon.

Helnöjda är vi av denna resa, förutom att avloppet från diskbänken (i Husbilen) har frusit så Lennart har fullt sjå här utanför med att försöka tina upp det.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.