Härliga dagar i Aitelnas

I måndags efter att jag jobbat färdigt kom Lennart och hämtade mig i Vindelåforsen. Det var nästintill storm då vi körde upp så det var inte alls något skönt väder där uppe men det gick att sitta ute där det var lä. Gunilla hade åkt upp tidigare på dagen så hon var där och tog emot mig med nykokt kaffe. Vi satt ute en stund, Gunilla läste och Lennart fixade till dörren till stallet. Själv tog jag skidorna och for ut en kortare sväng. Efter det så lagade Gunilla en god middag och sedan blev det att spela femhundra som vanligt.

Tisdag åkte jag och Lennart på en skotertur upp efter dalen. Stannade först i Mankeforsen för där har aldrig jag varit, har förresten inte varit längre än till Vitnjul. Måste vara väldigt vackert där på sommaren. Stugan som finns där kan man hyra nyckel till för övernattning, likaså i Rävfallet, Vitnjul och Dalovardo.

DSCN8367

DSCN8368

 

Sedan gick färden vidare. Såg två Kungsörnar, det var för övrigt dom enda djur vi såg på hela färden. Stannade i Habak och vilken fin utsikt där var.

DSCN8373

DSCN8374

DSCN8375

Här är övernattningsstugan i Dalovardo. Leden från Aitelnas och hit upp var verkligen kanonfin.

DSCN8376

Efter ett besök på dasset så åkte vi vidare mot Vindelkroken och då man är där är det endast fyra kilometer till norska gränsen.

DSCN8380

DSCN8382

DSCN8388

 

Vi fikade och sedan åkte vi tillbaks till Aitelnas. Det kändes bra för mig att få ha gjort denna tur hit upp, skulle nu bara vilja gå Vindelvaggeleden till sommaren också.

DSCN8389

DSCN8394 (2)

 

Då vi kom hem till stugan berättade Gunilla att hon haft besök av Lennarts två brorssöner som hade kört från Tärnaby, vi missade dom med tio minuter, surt!!

Skottade upp en grop där jag och Gunilla tillbringade hela onsdag förmiddagen. Alltså vilket härligt väder vi haft och fortfarande har, helt otroligt.

DSCN8395

På eftermiddagen fick vi besök av Lotta och Kent och Lottas systerdotter med sin lilla åttamånaders baby. Gunilla åkte hem till byn senare på eftermiddagen men vi stannade kvar till torsdag.

I morgon är det skidfest i byn för då är det Kungsledenrännet med start i Hemavan och målgång här. 160 anmälda deltagare = 80 st 2-mannalag. Dom kommer att få åka dessa åtta mil i fint väder. Hoppas att allt kommer att gå bra för dom.

                  Här där vägen slutar börjar äventyret!                            

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.