Lite gott och blandat

Med mina uteblivna blogginlägg så verkar det ju som om ingenting händer i min lilla värld men det har hänt ganska mycket sedan sist, kanske inte så jättestora händelser men jag är nöjd!

Vi har  ju naturligtvis varit uppe i Aitelnas i flera omgångar denna sommar som är helt underbar! Nicklas och Sofie har varit med oss några dagar, vi har varit mycket i vattnet, vadat och badat (jag har inte badat) och allmänt mått gott.

DSCN8894

 

Vi har lagat fönster där det var ruttet, upptäcktes av Curt när han var där och skulle öppna fönstret, Lennart fixar ju det mesta så nu är det lagat och det blev bra!

DSCN8885

Maria, Niclas och Wilhelmina kom till deras stuga i Ammarnäs och var här några dagar. Dom hade med sig goda vänner från Göteborg så dom vandrade upp till Aigert med dom och låg över där. Wilhelmina och valpen Tjalmo stannade hemma hos oss. Då dom andra kom ner åkte vi alla upp till Tjulträsk och drack kaffe och åt nybakta bullar, sedan på kvällen blev det middag på Guide Center.

I torsdags åkte vi upp till Aitelnas igen, denna gång för att kitta och måla fönster bl a. Vi gick upp till Stures och hälsade på Bodil, Urban och barnen, dom var där för att försöka höja och få till stugan.

Fredag tog vi fikasäck med oss och körde ner till Gulitsbäcken, gick upp därifrån till Ingemars koja och sedan till Leos där vi fikade. Jag fascineras av de gamla tallarna som finns där och ner mot Kungsleden.

20180727_112833

20180727_120516

Jag gick Kungsleden ner och Lennart gick tillbaks och hämtade fyrhjulingen. Såg en del hjortron men dom var inte många.

20180727_112349

20180727_112256

Senare på dan och på lördag var vi ute med båten och skulle provfiska men tji fick vi. Vi gick även över myran på andra sidan ån och provade fiska där, vi såg fiskarna klart och tydligt men ingen ville nappa, jo förresten, Lennart fick en men den var väldigt, väldigt liten.

20180726_172331

 

Nu blir vi hemma här i byn för nu på söndag så är det Hembygdsgårdens Dag och Auktion nere på Hembygdsgården där både jag och Lennart är engagerade.

 

HÄR DÄR VÄGEN SLUTAR BÖRJAR ÄVENTYRET!!

 

 

 

 

En kommentar

  1. Inger Johannesson

    Tack för fina svalkande bilder!
    Hälsningar från ett otroligt varmt Älta, det svalkar nästan inte när en badar!
    Aigert-inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.