Framtiden förlorare i media

Ekot i P1 rapporterar om medias rapportering: "Trots att klimatfrågan av de allra flesta politiker beskrivs som en ödesfråga för mänskligheten, så har miljöfrågorna fått litet utrymme i valrörelsen. Jämfört med i vintras så har de här frågorna mer än halverats bland de politiska nyheterna". Är det så att borgaralliansen återigen lyckats få valrörelsen att bara handla om jobben? Det vore i så fall både underligt och förödande. Borgarna skyller själva den ökade arbetslösheten på den internationella konjunkturen. Om en regering anser sig vara så maktlös inför arbetslösheten; varför anser de då att det är av någon större betydelse vilken "jobbpolitik" som bedrivs? 

Framtidsfrågorna och omställningen till ett hållbart samhälle är svåra och utmanande uppgifter. Vi får inte fortsätta att undvika dessa frågor bara för att de är svåra. Det gäller att vi antar utmaningen och "släpper sargen". Framtiden kan vara ljus och oerhört spännande. Det gäller bara att vi vågar lyfta blicken och prata om den.

Vi i Miljöpartiet förstår vikten av att alla beslut som tas i Vännäs leder mot ett hållbart framtidssamhälle. 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.