När makten är viktigare än framtiden.

Centerpartiet har bytt åsikt och vill nu bygga ut kärnkraften. Den centerpartistiske miljöministern uttalade sig i Dagens Eko: "Jag är övertygad om att kärnkraften inte är en framtidslösning". Vem tror att Centerpartiet är en framtidslösning?

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Krister Andersson

  Svar till Stina Jansson (2010-09-06 21:56)
  Precis som man kunde läsa på inför förra valet? Då skillnaden mellan det man skriver och det man gör är så stor så måste man vara lite källkritisk.

 2. Stina Jansson

  Jag hoppas att de som läser din blogg också är källkritiska, Krister.

  Energiöverenskommelsen innebär INTE en utbyggnad av kärnkraften utan att gamla reaktorer kan renoveras och bytas ut om det skulle behövas för att hålla så hög säkerhetsnivå som möjligt.

 3. Krister Andersson

  Svar till Stina Jansson (2010-09-08 10:24)
  Jag trodde meningen var att bygga nya reaktorer med ännu högre effekt bredvid de man ska stänga av. Det kan väl knappast vara annat än en utbyggnad av kärnkraften. Ordvalet ”uppgradering” som används gäller det fysiska kraftverket, om inte centerpartiet tar rygg på folkpartiet igen för då blir det nog ännu fler fysiska verk också

 4. Stina Jansson

  Klimat- och energiöverenskommelsen innebär inte att det är fritt fram att bygga ny kärnkraft hur som helst. Eventuella nya kärnkraftsreaktorer får endast byggas som ersättning för befintliga. På befintliga, idag verksamma, platser. Det blir också helt förbjudet med direkta eller indirekta ekonomiska stöd till ny kärnkraft.

  Folkpartiets inställning får du fråga folkpartisterna om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.