Generationsväxling

Det behövs fler unga som är med och tar beslut om Vännäs framtid. Då måste vi också anpassa dessa möjligheter till ungdomars situation. Vi som har familj och någorlunda stabil social situation kan lättare se ett värde av beslut som tar flera år att verkställa. Många ungdomar har ingen aning vad de gör om tre år. Jag tror att det är viktigt att skapa forum där ungdomar kan påverka och se omedelbara resultat. Varför inte ett ungdomsråd med egen budget att styra över. Känslan av att kunna påverka är viktig för att bli en del av vårt demokratiska samhälle. Det skulle nog kunna leda till fler engagerade i de politiska partierna också.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Jonas Björkholm

    Klokt! Vi i Vänsterpartiet medverkar gärna i arbetet att ta fram ett förslag som kan skapa ett sådant forum.

  2. johan Söderling

    Jag håller med Jonas att det är klok tanke. Genom vår satsning på en ungdomsutvecklare finns detta med. Det gynnar verkligen vårt samhälle om fler unga deltar aktivt i demokratiska processen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.