Hoppfulla läten – och hopplösa ord!

Denna underbara drill! Storspoven anmälde idag sin ankomst. Ett ljud som fyller en med vårens framtidstro. Ifjol var det färre spovar än vanligt och dessutom kom den sent. Rädslan att den snart försvinner till följd av ett utarmat jordbrukslandskap finns fortfarande, men ytterligare ett år med vår landskapsfågel är säkrat.

Lördagsintervjun i P1 var i dag med infrastrukturminister Catharina Emsäter-Svärd. Men, så mycket bedrövligt! Maken till visionslös rappakalja var det länge sedan man hörde. Att höja banavgifterna på järnväg försvarades med att människor måste göra ett val utifrån vad transportsätten kostar. Är ministern medveten om att flygbränsle är skattebefriat? Är ministern medveten om att det finns andra mål än krasst kapitalistiska som tagits demokratiskt i Sverige och EU? EU:s klimatmål säger att vi ska minska energiförbrukningen med 20% till år 2020. Är det då rimligt att minska konkurrenskraften för det energieffektivaste transportmedlet? Lyssna på intervjun om du har lust, men gå hellre ut och lyssna till de läten som berättar om vår sköra natur som är väl värd att bevara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.