Föräldrar fuskar inte!

I morgon försvinner det obegripliga kravet på intyg från skola och förskola för att få ersättning vid Vård Av Barn. Tillfällig föräldraförsäkring är inget bidrag! Det är en försäkring som vi betalar till för att de som har sjuka barn inte ska drabbas orimligt hårt. Fusket inom denna försäkring har aldrig varit speciellt stort och har inte heller minskat under de år som personal och föräldrar ägnat mycket tid och energi åt dessa blanketter. Alliansens syfte att få oss som har använt denna försäkring att framstå som potentiellt oärliga, och att ge en bild av att människor "utnyttjar" vårt välfärdssystem har förmodligen varit framgångsrikt.. Det är snarare så att många föräldrar har gått miste om rättmätig ersättning på grund av det krångliga systemet.

Jag är glad att det för föräldrar med sjuka barn räcker med allt annat strul som ska tas hand om. Och att det för alla pedagoger blir en administrativ uppgift mindre som kan ge lite mer tid till pedagogiskt arbete tillsammans med barnen…och vi ska vara stolta över vår föräldraförsäkring och använda den med stolthet varje gång vi "vabbar".  Det är en framtidssatsning, om någon.

Gott Nytt År!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.