Rösta i EU-valet – för det som är viktigt!

Att vara lärare och fritidspolitiker kan ha sina sidor. En hederssak är att aldrig i sin yrkesroll påverka i någon politisk riktning. Jag svarar givetvis på varför jag är frånvarande vissa dagar (på förtroendeuppdrag), och för dem som frågar berättar jag också vilket parti jag företräder. De flesta lärare med förtroendeuppdrag känner nog igen sig. Ibland kan det dock situationen vara extra delikat.

En av våra nyinflyttade elever med erfarenheter långt bortom vårt eget land kom i veckan, då jag berättade att jag varit på ett politiskt möte, och sa: ”Jag har ett förslag. Om ni använder saker tillsammans mycket mer så skulle saker användas mycket effektivare. Där jag kommer ifrån hade vi gemensamma apparater: tvättmaskiner (han nämnde att det finns i hyreshus här, men där hade alla gemensamma) , bilar, gräsklippare, TV-apparater o.s.v.  I det läget var det svårt att inte nämna vilket parti jag företräder. Samtidigt så frågade jag ändå, utifrån mina erfarenheter, hur det gick då man ville se på olika TV-program. ”Det kom man överens om. Det var viktigare att man fick umgås” svarade han.

Vi har mycket att lära och förstå av varandras erfarenheter, och det känns på många sätt som att samhället nu tar en sväng i en mänskligare riktning. Trots, eller kanske delvis tack vare omänskliga strömningar i Europa och Sverige.

Rösta i EU-valet nästa söndag, och rösta gärna grönt för ett varmare Europa – tillsammans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.