MP – för fri rörlighet.

När man ser en fastspänd sugga dias av sina svanskuperade kultingar i någon av alla köttfabriker så känns ”fri rörlighet” långt borta. Hur många grisar behandlas i Danmark har dykt upp som en EU-valfråga. Reaktioner från många partier och även handeln har varit kraftig och verkligen önskvärd. Nu är denna fråga mycket större än att bara gälla djurhållningen i Danmark. Andra länder inom EU bryter minst lika mycket mot djurskyddsregler, och många andra använder antibiotika utan veterinärkontroll. Dessutom finns det stor risk att EU kommer att skriva under ett handelsavtal med USA som medför att våra egna bönder får konkurrera med djurhållare som har ännu lägre krav på sig vad det gäller miljö- och djurhållning.

Djur känner inga nationsgränser. Ett lidande djur i USA är en lika stor förlust som ett lidande djur i Danmark. För att göra skillnad måste djurens rättigheter finnas med i alla politiska beslut. Det räcker inte på lång väg med en ryggmärgsreaktion mot en plötslig inblick i dansk grisuppfödning, även om en sådan reaktion är självklar och väldigt glädjande.

Tycker du att djurrättsfrågor är viktiga varje dag och överallt, även de dagar obehagliga nyheter inte når igenom mediabruset?

Rösta i EU-valet idag och rösta på Miljöpartiet – de gröna.

 

2 kommentarer

 1. grisar är också människor

  Finns ju bara en lösning på problemet:
  Att sverige klipper banden med denna ”nya världsordning” där judiska banker i usa tar över världen och föder oss skit.
  Nationalism är enda hoppet för framtiden. Där sverige är svenskt och producerar eget kött efter våra egna lagar och vår egen moral.
  Så självklart kommer jag rösta på SvP 1014!

  • Krister Andersson (inläggsförfattare)

   Jag förstår riktigt inte hur vi kan hjälpa till att förbättra alla djurs tillvaro, även i Europa och USA, genom att bygga en mur kring vårt eget land. Att överföra det rasistiska modelltänkandet på våra husdjur är väl inte heller sjysst? …och det vore önskvärt att din världsbild lämnats kvar år 1014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.