Morötter från fp.

Folkpartiet vill ha betyg redan från årskurs 4. ”Betyg, också i låga åldrar, fungerar som en morot för elever att prestera bättre” säger Jan Björklund.

Folkpartiet vill att människor som flyr från krig ska ha krav på sig att ordna ett jobb innan de kan få permanent uppehållstillstånd. ”Det leder till en väldigt stark drivkraft för att skaffa jobb” säger Björklund.

Den röda tråden är osäkerhet, ångest och oro som mänsklig drivkraft.

Liberalt?

Socialliberalt???

Hållbart???????????

 

 

Vart ba tvungen!

 

3 kommentarer

 1. Michael

  Betygs ålder är ett politiker förslag. Något som låter konkret enkelt som man kan ge ett klart stöd till. Eller tydligt ta avstånd från. Men det har mycket liten verklig betydelse. Att ge sig in i debatten om en sådan petitess är bara puckat. Nu kommer du svara att det finns en massa skrivet på ämnet för och emot. Men det finns skrivet på grund av debatten. Inte för att frågan är viktig. Skolans problem är subtila. Därför står de utanför politikers intressen.

  Permanent uppehålls tillstånd när man skaffat jobb. Det är folkpartiets försök att göra om succén de fick efter det väldigt luddiga förslaget om språktest för medborgarskap.

  Focusera på din egen politik istället för att driva andras.

 2. Liberalen

  Ja, låt oss för all del göra allt för att den förfärliga oro och ångest som betyg för smarta tioåringar orsakar och låt oss aldrig ställa minsta krav på folk som kommer hit. Då kunde de ju rentav bli oroliga eller kränkta. Ska vi inte linda in dem i bomull också när vi ändå är igång?

 3. Hosting

  1 gul lok 2 vitloksklyftor 1 tsk kanel 2 msk tomatpure 1 msk paprikapulver 1 dl rott vin eller balsamvinager 2 fp krossade tomater 2 dl roda linser 1 gronsaksbuljongstarning vatten 2 stora morotter salt peppar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.