Livet finns i naturen

Våra natur ger oss liv. Det kan verka som ett filosofiskt konstaterande, men är ett obestridligt vetenskapligt faktum. I debatten är det lätt att få uppfattningen att ökat flygande, ekonomisk tillväxt, fler köpcentrum, längre arbetstid och ökad exploatering är grunden för vår existens. Att ifrågasätta detta ses av en del som världsfrånvänt och ibland direkt hotfullt om man ska tyda inlägg och kommentarer.

Våra ekosystem sätter gränserna för vår existens. Just nu utarmar vi vår natur ungefär dubbelt så snabbt som är möjligt om den ska ha chansen att återhämta sig. Vi blir helt enkelt fattigare för varje dag som går. Inte på pengar, inte på kläder, inte på flygresor, inte på grejer överhuvudtaget.

Vi blir fattigare på natur. Den som ger livet.

Rösta för en grönare framtid på söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.