L motarbetar jämställdhet

Nedläggningen av jämställdhetsmyndigheten är en del av den budget som Liberalerna tillåtit. När ledande Liberaler försöker gå i opposition mot sitt eget beslut så är det tragiskt, patetiskt och oärligt. I Metoo-rörelsens spår så är vi alla medvetna om att det fortfarande är en alltför lång väg kvar till ett jämställt Sverige. Varför Liberalerna stöder detta är obegripligt. OBEGRIPLIGT!!!

10 kommentarer

  1. Fredrik

    Först, min röst landade inte L i valet – bara ett förtydligande från min sida.

    Men, du menar L + C visst? För, jag har så svårt med alla som enkelriktat försöker peka ut EN för något som TVÅ eller fler är ”skyldig” till. Det är inte seriöst, och framför allt inte seriös politik.

    För, vi behöver inte gå många meter för att hitta ett parti som uppträtt på ett minst lika eller mer bekymmersamt sätt. Nämligen ditt eget. Ni har dragit ert parti så långt till vänster (inte enbart i den budget som lagts i Sveriges Riksdag utan generellt de senaste fyra åren) att basen för ert parti – dem man kunde se på kilometers avstånd var stolta MP:are – idag tystnat/försvunnit. Basen består inte längre av dem utan av dem som lyckas kompromissa bäst. Ett enkelt svar på varför stödet ser ut som det gör.

    Och, hur långt ifrån er egen budget (som ni vill se, utan input från S och V) är inte den budget som lagts av er. På ett ungefär lika långt ifrån som budgeten M+KD lagt och fått igenom.

    Det slog er aldrig att para ihop er med C, L, M och KD för att regera Sverige. Att på så sätt utesluta de extrema V och SD? För, ensam är S inte större än ni fem och jag skulle vilja se Sjöstedt och Löfvén fälla den regeringen tillsammans med SD.

    Det är alltså obegripligt handlat. OBEGRIPLIGT!

    P.S. Regeringen 2014-2018 blev efter valet i höst mindre än de fyra, men tysta har ni i MP varit när S slagit på trumman och EFTER valet räknat in V i ”ert lag”. Känns det verkligen okej? Att efter avslutad match dela om lagen? Är det den ideologi som driver MP? D.S.

    • Krister Andersson (inläggsförfattare)

      Jag hänger inte med i resonemangen, men är fortfarande förvånad över att L och C släpper igenom en så konservativ och reaktionär budget.

      • Fredrik

        I ditt inlägg ovan så riktar du kritik mot L för något L inte var ensam om att göra, vad i ditt eget inlägg är det som du inte riktigt förstår?

        C gjorde precis som L med hänsyn till den budgetomröstning som skett denna månad i Sveriges Riksdag, så var i ditt inlägg är kritiken då mot C? Varför ska enbart L få din kritik för något som även andra gjort?

        Att ensidigt peka ut någon (kritiskt) för något som fler än en har gjort är inte seriöst. Det är ungefär som att anklaga alla ungar i kvarteret som pallar äpplen hos en FÖRUTOM den närmaste grannens unge – även fast denne gjort samma sak som övriga ungar i kvarteret.

        Och vad i resonemanget är det du inte förstår när jag säger att om ni istället för att vandra iväg till vänster och tappa era kärnväljare OCH dem som ligger till grund för hela ert parti sedan starten hade kompromissat med C, L, KD och M? Då hade Sverige haft en regering idag, där ni varit en del av den.

        Och er egen budget, helt utan influenser av något annat parti – hur nära är den budgeten eller långt ifrån är den jämfört med den budget som tvingats kompromissa fram med S (som styr och ställer till cirka 80%) och med V – som inte delar mycket av er grundideologi? Jag är övertygad om att er egen budget – utan influenser – i princip är lika nära en budget som ni hade kunnat få med C, L, KD och M om inte närmare än den budget ni tvingats gå med på tillsammans med S och V.

        Men framför allt: Ni hade kunnat lierat och kompromissat er fram tillsammans med C, L, KD och M och på så sätt se till att de närmaste fyra åren så fick varken V eller SD inflytande på svensk politik. För, ni fem (MP, C, L, KD och M) är större än S och V tillsammans och du tror väl inte att S och V skulle rösta ner er tillsammans med SD, eller?

        Så, min poäng. MP har alltid haft problem (sedan partiets början) med att ingå i rött eller blått utan sett sig själva som gröna, men grunden i partiet är inte socialistisk – faktiskt mer liberalistisk – men i Sverige har ditt parti steg för steg, år för år, klivit närmare och närmare V istället för M. Detta trots att det egentligen går emot själva basen i partiet. Och då ställer man sig frågan, kan ert parti egentligen kritisera andra politiska partier när ert eget parti är en del av problemet?

        Det är inte förbjudet att lägga ner sina röster i Sveriges Riksdag, alla partier har denna möjlighet. Eller enbart rösta på sitt eget förslag. I många länder ser vi samma sak. Att då som ”förlorare” efter en omröstning ”stå och grina” ser inte bra ut. Allra främst då allt detta hade kunnat undvikas, av er själva. När man ger kritik som måste man också granska sig själv och se till att man står fri från kritik i det man kritiserar, annars är det hyckleri.

        • Krister Andersson (inläggsförfattare)

          L har ofta stått upp för jämställdhet och kritiserade i en debattartikel nedläggningen av jämställdhetsmyndigheten trots att de genom sitt handlande i riksdagen orsakade nedläggningen. Därför tycker jag framförallt att Liberalernas handlande är obegripligt.

  2. Sixten Jonsson

    Jämställdsmyndigheten har varit i drift endast ett år och stora arbetsmiljöproblem med mobbing och trakasserier som arbetsmiljöverket tvingats vidta åtgärder med.Typiska problem inom yrken där arbetsbördan inte uppfyller arbetstiden.Sverige har högsta skattetrycket i EU och Miljöpartiets 4 år vid makten har ökat det med otaliga skattehöjningar pålagor och kostnadsökningar som försvårar för medborgarna.Vi har så många myndigheter i landet att knappt nån vet antalet längre.Den ideologiskt grönavänstern har enförmåga att hitta tjänsterna där så att man kan göra livet surt för företag och medborgare.Mot den bakgrunden är riksdagens budget ett steg i rätt riktning och vi får hoppas att en ny regering fortsätter och törs lägga ned fler myndigheter och släpper fram arbetskraften där man genererar istället för rekvirerar pengar

    • Krister Andersson (inläggsförfattare)

      Läste precis det starka reportaget om Tovas mördare (www.vk.se/plus/2235601/forandrades-till-en-mordare) och kände ytterligare sorg över de reaktionära krafter som tog bort jämställdhetsmyndigheten. Att en nystartad verksamhet kan ha problem vid uppstart är inte ovanligt, och som du påpekar så finns det mycket arbeta att göra vad gäller jämställdhet. Och inte ens näringslivet anser att Sverige har högst skattetryck i EU (www.ekonomifakta.se/Fakta/Skatter/Skattetryck/Skattetryck-i-Sverige-och-internationellt)

      • Fredrik

        Jag tror många, en stor majoritet faktiskt, skulle säga att skattetrycket är rätt okej OM de fick större inflytande om VAR skatten hamnar. Men, du behöver inte stå länge på torget för att möta människor som menar att de vill ha mindre skatt. Och om du tar dig tid och går på djupet så skulle du nog se att folket (min gissning efter sex års studier i statsvetenskap) ser skatten gå till mycket annat FÖRE det som de ser.

        T ex att man höjer ”arvodet” för en statsminister till 2 miljoner kronor per år. Här kanske folket tycker det är lite väl mycket då statsminister dessutom har gratis resa till och från jobbet samt bor i ett palats. Jag personligen säger inget om att statsminister ska ha en bostad, men den bekostas av staten – kanske hade det funnits billigare alternativ? Eller att det inte är förbjudet att faktiskt aktieplanera samtidigt som man är minister. Eller att hälften av alla arvoden i V går till partiet, jag menar om man uttalat klarar sig ekonomiskt på halva summan – varför ska då svenska folket betala för dubbelt?

        Så, nej – Svenskt Näringsliv kritiserar inte skattetrycket. Finns flera orsaker, den främsta är väl att det fortfarande är möjligt att ha större delen av sin verksamhet i Sverige men huvudkontoret i Nederländerna och därmed minska skattetrycket till 2,7% vilket så klart inte är någon grund till kritik.

        Jag brukar säga till alla dem som har (pengar eller annat) att det är lätt att just säga detta, men för en som inte har (pengar eller annat) så är det faktiskt inte så lätt att få sitt liv att gå runt. Jag har inte det problemet (ekonomiskt), men i min omgivning finns det massor av dem. Mina föräldrar som efter dryga 40 år i arbete idag betalar procentuellt MER än mig i skatt än jag som jobbar. Att antalet fattigpensionärer växer för varje dag och att det finns dem som inte har råd att äta mer än ETT mål mat per dag.

        Jag har i princip sen jag tog körkortet kört taxi (extra, mest för att jag tycker det är så fantastiskt kul) och i rollen där man möter människor som har färdtjänst så känner man en skam för hur kommun, landsting och stat behandlar dessa äldre människor. Varje pass jag kör så bjuder jag på minst en färdtjänst ur egen ficka. För mig är 39 kronor eller 78 kronor för två ingen kostnad som gör att jag går under, men för dessa äldre kan det vara skillnad på att klara sig till den 21:a.

        När folket ser detta, ja då kanske de tycker att skattetrycket är för högt. Eller åtminstone att ni inte värderar andra människor lika högt som er själva. Kanske.

        • Krister Andersson (inläggsförfattare)

          Jag ser det du beskriver mer som ett tecken på att klyftorna i samhället behöver minska istället för att öka snabbt som de gör nu.

  3. Sixten Jonsson

    Miljöpartiet börjar visa sitt fula tryne i SVT .Ikväll lyftes frågan om återinförande om skrotbilspremie då problem med uttjänta bilar lämnas åt sitt öde.Ansvarig miljöminister Skog avböjde att kommentera frågan!Min slutsats är att mp vägrar då man hatar bilismen och endast vill satsa på cykeln och bilismen ska straffas maximalt med skattepålagor,bevis finns verifierade .Ett annat exempel är intervju med Mats Löfling chef för Noa då han somhögste ansvarig för nationella insatsstyrkan fick kommentera dödsskjutningar av 44 personer hittills iår.svenskt rekord Han bemötte kritiken med undanflykter..Mp Är även ansvarig där då det framkommit att Löfling använt Noa att utreda jillegal jakt på varg i Västmanland istället som kanske var substanslöst .Slutsats är att Mp i regeringsinnehav rycker axlar åt 44 dödskjutningar av människor för att prioritera och värna vargar från illegal jakt.Vi behöver ettnyval för att väljarna ska få chansen igen

    • Krister Andersson (inläggsförfattare)

      Ditt sätt att argumentera, eller snarare insinuera, tycker jag är obehagligt. Det finns inget sakligt att kommentera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.