Ansvar för människa och natur.

Domen i Mark- och miljödomstolen som ger skogsägare rätt till intrångsersättning för skyddsvärd natur var ganska självklar, men inte desto mindre glädjande. När den biologiska mångfalden hotas i en accelererande omfattning runt hela vår planet så är det viktigt att också Sverige lever upp till sina internationella miljöåtaganden. När våra gemensamma värden krockar med den enskilda människans så är det viktigt att det gemensamma också erbjuder en rimlig ersättning, Trots en till synes onödigt krånglig process så är det också det som nu kommer att ske.

Därför är det också glädjande att vi snart har en regering som kan återställa den Trump-överträffade nedskärningen av Naturvårdsverket som M/KD-budgeten lyckades åstadkomma. Sverige ska ta ansvar för såväl den enskilda människan och för det som vi har gemensamt. Även de värden som vi har gemensamt med alla andra på vår planet.

Trevlig Helg!

2 kommentarer

  1. Sixten.Jonsson

    Att du inte står upp för ert ansvar till övergrepp mot alla skogsägare förvånar mig inte. En stöld på 18 miljoner av ett antal skogsägare i Njakafjäll verkar inte bekomma dig ett dugg. Äganderätt står inte högt hos socialister och kommunister i olika kulörer. Nu gäller det att synliggöra ansvariga ministrar Skog(mp) och tjänstemän på myndigheter som drivit dennaolagliga process mot skogsägare och hela näringen. Hoppas det startas Facebook grupper som redovisar myndighetsbeslut med underskrifter som vilat på olaglig grund.Tänk vilket personligt lidande då berörda markägare plågats i väntan på dom.Hoppas Löfven besätter miljöminister för att slippa mer övergrepp i rättssak.

  2. Krister Andersson (inläggsförfattare)

    Din argumentation är som vanligt svårtolkad. Njakafjäll blev naturreservat 2000 och Karolina Skog utsågs till miljöminister 2016. Hennes ansvar i den frågan är svår att se. Att kunna skilja på politikers och tjänstemäns ansvar och uppdrag kan säkert vara lite klurigt ibland, men jag förväntar mig en mycket större kunskap från den som haft politiska uppdrag under lång tid. Och jag förväntar mig också att den som har den erfarenheten för en saklig argumentation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.