Myran inte så bra, eller?

En storförskola som Myran i två plan minskar driftskostnaderna. Att storleken inte har någon betydelse för kvaliteten låg till grund för beslutet att bygga en ny likadan förskola på Vännäsborg med åtta (8) avdelningar. Minskade driftskostnader var viktigare än närheten för föräldrar och barn.

När man nu frågat pedagogerna framkommer det att ”en tvåplansförskola blir hämmande både utifrån logistik och integration”. Borde man inte ha frågat pedagogerna tidigare? Nu har man istället bestämt att den nya förskolan ska byggas i ett plan istället. De minskade driftskostnaderna blev en tummetott. För att ändå kunna visa upp minskade kostnader för projektet har man förhandlat ner den totala ytan tack vare verksamhetens ”välvilja”. Ja nån ska ju betala.

Så då blir det som att bygga två fyravdelningsförskolor på samma ställe. Lite avsides för de flesta, och granne med en redan fungerande förskola. Många avdelningar blir det.

Vi tycker att man nu ska ta ett steg tillbaka och istället planera för två mindre, ändamålsenliga förskolor nära barn och föräldrar, precis som vi alltid förespråkat.

Gör om, gör rätt; vore det rimliga även här.

Kanske en ny slogan för Vännäs kommun?

2 kommentarer

  1. kent

    Man kan verkligen undra varför det inte byggs förskola i vännäsby!!! Behovet måste vara störst där med stor inflyttning av barnfamiljer. Håller med om att små enheter är bäst!

  2. Kim

    Man kunde frågat pedagogerna i Umeå åxå. Pedagogerna flyr dessa förskolor. Det är stökigt och rörigt. För trångt helt enkelt. Pedagogiken är bara att sätta i 2a hand. Mer ”förvaring”. Men är det huvudsyftet så … Förvaring av barn medan föräldrarna jobbar. Låter som en investering för samhället. Eller? Kan det bli dyrt då nästa generation ska gå i pension?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.