4-spann – hur ballt är inte det?!

 I helgen gjorde jag nått jag aldrig gjort tidigare. Jag groomade ett 4-spann! Ett 4-spann är en vagn som dras av 4st hästar. Vi åkte upp till Lycksele och tävlade i tre olika grenar med hästarna dressyr, precision och maraton.

Regnmolnen låg täta över oss när vi började sela på inför den första deltävlingen, dressyr. Det tar närmare en timme att sela på alla hästarna och sedan en bra stund att spänna för hästarna för vagnen. Rolf Hedquist som kusken heter har fantastiskt snälla hästar som alla stod stilla mesta delen av tiden som vi selade på, väl "i vagnen" så står dom alla som små ljus.’

och tur är väl det, för oj vilka krafter som drar iväg om alla hästarna får för sig att gå iväg.

Måste ha varit en mäktig syn för förbipasserande! 

 

I den första grenen, dressyr, ska hästarna enligtett givet mönster följa kuskens minsta vink och visa upp mönster på en bana precis som konståkarna visar upp sina konster på is. Efter alla kuskar kört stod Rolf och vårt fyrspann som vinnare och hästarna fick varsin gul/ blå rosett.

 

Efter dressyren skulle Rolf visa ur väl han kunde "ratta" sina hästar mellan uppställda koner (20st portar) på snabbast möjliga tid, grenen kallas precision.

 

Ekipaget skötte sig ypperligt och fick klassens snabbaste tid, men tre av de gula små bollarna som ni ser ramlade ner och vi fick straffpoäng – men det gjorde ingenting vi hade såååå kul!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.