Livets vatten

Av , , Bli först att kommentera 8

Vi gör många val i livet. Nu står vi mitt i en valrörelse som verkar bli mycket spännande! Man orkar inte lyssna på allt och se alla debatter, men jag beundrar media som håller spänningen uppe för oss läsare/lyssnare. Var och varannan dag kommer nya opinionsmätningar som håller spänningen vid liv. Fast visst är det så att Alliansen ligger bra till för ytterligare en regeringsperiod! Det skulle vara jättebra om de fick fortsätta att genomföra sin politik. Det finns mycket som är bra i den borgerliga politiken (om än inte allt) liksom att allt inte är dåligt i den röd-gröna, det finns guldkorn där också!

Apropå val i livet!

När jag handlar ser man ju hur andra handlar. Man ser om de har tänkt äta Taccos eller om de ska ha filmkväll med Coca-cola och chips! Ikväll träffade jag en ung och välbyggd man från mitt grannskap. Han hade handlat 4 stora coca-cola light och jag kommenterade det med att det verkar inte så klokt och nyttigt att bära hem denna dryck när vi har så fantastiskt bra vatten från Önskanäs!

I vår familj har vi slutat med att köpa dryck på flaska. Vi har köpt en sodastrimer och porlar vårt eget vatten och smaksätter med egentillverkad svartvinbärsjuice, senare blir det nog äppeljuice. Vi tycker det är bekvämt och  miljövänligt.

Tänk att allt fungrar!

Av , , Bli först att kommentera 8

Eftersom jag är kretsordförande för Centerpartiet här i Vännäs, så har man ju ett speciellt ansvar för att saker och ting ska fungera ett sånt här år, när det är valår. Det är många pusselbitar som ska falla på plats, det är många deadlines som ska hållas, men tack och lov är vi många som jobbar ihop. En del personer har erfarenhet från många fler valrörelser än vad jag har.

Idag kom så vårt partis valsedlar ut till alla hushåll i Vännäs! Jag blir så imponerad av att det fungerat återigen! Först har vi haft allt arbete med att få fram alla kandidater, vilket har varit en process som började i november 2009. I april skulle listan in till länsstyrelsen.  Sen började arbetet med valplattformen och fotografering, vilket inte är det lättaste att få så många som möjligt samlade vid ETT tillfälle! Sen tryckning av den fantastiskt fina vaförsändelsen under sommaren och i augusti samlades vi ett 20-tal för att läggai valsedlar i 4000 ex! Nu har även Posten gjort sitt! Men  de har ju få fått betalt för att göra sitt jobb! Jag hoppas att många av mottagarna av vår fina valförsändelse tar del av den!

 

Också hackad!

Av , , Bli först att kommentera 8

God söndagmorgon!

Jag har just läst VK och i Hans-Inges blogg om att Kristdemokraterna hemsida är hackad. Jag är också hackad på ett helt annat sätt!

I går var jag och lagade mat på Missionskyrkans tonårsläger på Pengsjögården.Det blev kokt lite väl  mycket makaroner till en lunchlåda så det tog jag hem för att kasta på komposten, men kvällen var sen och jag ställde grytan på bron. Idag på morgonen var det ett himla liv på bron! Skatorna hade hittat grytan! Dom ger sig inte utan ska till grytan, de skramlar i locket, de lämnar sin spillning och de skriker! Det känns verkligen som mitt paradis är "hackat!. Jag har en känsla av skatorna har långt och bra minne. Kommer jag någonsin att få ha min mat ifred eftersom jag ofta ställer ut den på kylning just på detta  ställe? Jag anar det värsta!

Bli först att kommentera

Tips på balans:

Av , , Bli först att kommentera 10

Igår skrev jag i mitt blogginlägg om "Balans i livet" och Hans-Inge undrar om jag har några tips. Det finns ju hur många tips som helst i media om hur man bör leva och vad man bör äta. Vi matas ju hela tiden med alla "besserwisser"-tips.

Mina tips är:

1. Sov ordentligt i ett svalt sovrum!

2. Vila gärna middag en liten stund varje dag! Min hjärna måste få  "delitas" en stund för att jag ska orka med.

3. Tänk på vilodagen! Fira söndag, den inrättades för mänskligheten för att vi ska må bra i långa loppet!

4. Försöka att odla dina relationer! Glöm inte bort de som står dig nära, de som får stå ut med dig även när du är upptagen med annat!

Jag vet inte om du tycker att dessa tips passar dig, men jag har i alla fall svarat på Hans-Inges fråga.

Bli först att kommentera

Balans i livet!

Av , , 1 kommentar 12

Skrev en blogg i morse, men tryckte på fel knapp och "det blidde inget" mer än en rubrik! Gör nu ett nytt försök under tiden disk- och tvättmaskin och micron gör sitt jobb! Vi har också hunnit hämta hem husvagnen från sommarparkeringen och den står nu som gäststuga på gårdsplanen.

Igårkväll var det "After-Work med surströmming" på Vännäs Hotell. Det var en mängd trevliga människor som samlades runt den norrländska national-rätten, allsång med Gun Renman och Anders Östman och presentation av Centerpartiets fullmäktigekandidater. Det som gladde mig speciellt var att många av kandidaterna hade tagit med sig sin andra hälft make/maka och ett helt gäng med barn! Det är ofta som dessa får stå tillbaka när den ene i familjen är engagerad i föreningsliv och politik. Man ska bara: prata, ringa, mejla eller måste bara….!!!! Den vuxne i familjen får ofta ta ett större ansvar därhemma med maten eller barnen för att den andre ska kunna fullgöra sina plikter. 

Därför gladde jag mig när jag läste Maria Kristofferssons veckodagbok där hon slutar med att beskriva hur ljusen var tända och maten på bordet när hon kom hem i fredags från en intensiv kommunalrådsvecka!

Nu går vi in i en intensiv valspurt! Glöm inte att leva vardagssliv mellan uppdragen! Tänd ljus för varandra och krama dina barn och din andra hälft! Vi behöver dem nu och framförallt efter valet!

MC, jänkare och italiensk blåsorkester!

Av , , Bli först att kommentera 7

Det blev en sen middag i eftermiddagssolen och jag hade tänkt tanken att det skulle vara skönt med en liten "vila-på-middagen"!  Då ville min man ut med hojen! Vi drog in mot Umeå med förhoppning att det skulle vara cruising på Gammlia. Vi kom dit vid 19.30 och där var det massor med folk! Underbara gamla jänkare, motorcyklar, mopeder och två Vännäsbussar!

Ja, alla de 80 italienare som gästar Vännäs var på Gammlia och hade en konsert! Banda Musicale Margherita, en blåsorkester i alla åldrar! De spelade nästan en timmer och det hann bli lite kyligt. De spelar i Johanneskyrkan på fredagkväll, där även Johanneskören medverkar. På lördagkvällen får vi höra dem på konserten i Stenbrottet

Genusperspektiv i leasingbussen

Av , , 4 kommentarer 9

Idag när jag satt och körde eftermiddagsturen som ingår i mitt jobb kom jag på en väldigt orättvis och oförklarlig detalj i den nya leasingbussen: Det finns ingen spegel på solskyddet på förarsidan, men väl på passagerarsidan! Tänker tillverkaren att man inte ska spegla sig när man är chaufför eller att det är bara män som kör och de speglar sig inte! I båda våra  privata bilar finns speglar på bägge solskydden! Är det nån därute som kan ha en bra förklaring till denna irriterande detalj?

4 kommentarer

Heme(c)ter (del 2)

Av , , Bli först att kommentera 11

Jag kommer här med en sammanfattande avslutning till mitt förra blogginlägg som blev ganska långt. Fördelar med att tillbringa semestern hemma eller i närområdet är många:

Man sover egentligen ganska bra i sin egen säng, eller hur! Man förbrukar inte så mycket bränsle när man inte reser så långt. Vi unnade oss att äta ute oftare än vi brukar. Vi har varit mer sociala och träffat mer vänner än tidigare år. Vi har besökt flera intressanta marknader och platser i närområdet och det är inte slut än: till helgen blir det konsert i Stenbrottet!

 

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Hem-e(c)ter

Av , , Bli först att kommentera 14

Ja, nu är det bara några timmar kvar till man ska vara på jobbet kl 8 i morgonbitti efter fem veckors semester! Det känns som hur lång tid som helst, man är helt avprogrammerad på allt som är viktigt och då kan det ju inte vara så viktigt!?

Den första veckan planerade jag för Centerns närvaro på Vännäsdagarna.Den andra och tredje veckan var det mycket runt min födelsedag. Den fjärde veckan var det avrustning efter nämnda fest och den välbehövliga femte veckan har vi varit helt ledig och varit på en mini-resa i länet.

Vi började vår resa förra söndagen med att lyssna till partiledaren Maud i Ånäset på familjedagen. Där blev barnbarnet Wilma filmad i 5 sekunder som sändes i  Rapport 19.30!  Efter två nätters övernattning i Skellefteå hos äldsta dottern och återigen en surströmmingsmiddag (!) så tillbringade vi en underbar dag hos goda vänner vid havet i Burvik. En övernattning i Fromheden och på onsdag hälsade på en arbetskamrat till min man i Rökå, kul att se att de var vid god hälsa! Efter en lunch i Malå, ett besök hos ytterligare en arbetskamrat. Sen gick färden mot Sorsele och i Blattnicksele stannade vi till på världsberömda Violas ekipering! Jag köpte en tröja och "Maud-trosor"! En övernattning på Pensionat Holmen och en fantastiskt värd-skap av …Vilka eldsjälar det finns  runt om i landet!

På torsdag hälsade vi på hos min systerdotter som har flyttat till Sorsele för att jobba som lärare på skolan. Där har hon träffat en trevlig ung man och väntar nu deras andra barn samtidigt som de nu till veckan ska flytta ett hus till sin nyförvärvade tomt intill Vindelälvens naturbeten, med betande kor utanför fönstret! Det är bara hur modigt och kul som helst!

Hemfärden gick via Lycksele, där vi åt italiensk buffé i strålande sol över Umeälven. Vi tog ett dopp i nämnda älv, men det var kallt. Efter att varit på resande fot i fem dagar så var det  roligt att vara hemma igen! På fredag så bjöd vi spontant in några cyklande vänner på middag vilket gladde oss alla!

Lördagen  blev det en MC-tur till Tavelsjö, min hemby. Det var gårdsmarknad i Östibyn och det var bara hur trevlig som helst! Det är faktiskt över 40-år sedan jag flyttade från byn och man sneglar som till om man ska känna igen någon eller om man blir igenkänd. En av dessa var vår granne Gudrun som ser likadan ut nu som då och nu är hon 88 år! Det var kul att hälsa på henne!

Hemfärden gick via Hundsjön där vi sov middag och tog sommarens varmaste dopp! Sen blev det paltmiddag i "gamm-skola" i Stärkesmark och hem för att duscha. Nu var vi ett helt gäng som skulle till Täfteå för logdans! Varmt, svettigt, men mycket bra dansmusik med TVÅ saxofoner!

Idag blev det Hembygdsfesten i V:a Vännfors där alla andra också var! Vilken tillställning! Det var mycket folk, mång traktorer, lagomt varmt, långa köer (men det gjorde ingenting, för man kunde prata med folk under tiden!) Den längsta kön gick till GLASSEN! Tro´t eller ej! GLASSBONDEN har kommit igång! Helt underbart med en lokalt tillverkad glass som kommer från de egna kornas mjölk! Vi måste bara hjälpas åt att göra reklam för denna produkt!

Nu är min Hem-e(C)ter-dagbok slut och nu återgår jag till normala livet. Vi går in i en valrörelse som verkar bli spännande!

PS! Ordet "hemester" står för semester på hemmaplan. Det inflikade C:et fattar ni väl logiken med?!

 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Carpe diem!

Av , , Bli först att kommentera 10

Efter att ha diskat alla tomma plastburkar, ätit lunch med fötterna i fotbad (!) så bestämde min man och jag att vi skulle fånga den fina dagen! Vi for på en MC-tur utan packning. Färden gick mot Åsele. Första stoppet blev Asplunda handel, men där var det stängt, får kolla öppentiderna bättre nästa gång. Sen blev det ef.m.-fika på Hembygdsplatsen i Åsele, sista kunderna före stängningsdags kl 16! Efter tankning så vände vi kosan mot Lycksele, där vi intog en delikat middag i Lappkåtan i strålande kvällsol. Det var knökafullt kring Hotell Lappland pga motorveckan. Just i kväll var det kvalificeringsheat i scooterkörning på vatten! Resan hem gick mot mörka moln, men inget regn på oss inte! En vacker kvällsrodnad avslutar denna dagen! Carpe diem!

 

Bli först att kommentera