Smittad av sommarstugsjukan!

Nu har det hänt det som inte skulle hända i år igen! Jag har drabbats av sommarstugsjukan! Varje vår de senaste 25 åren har jag drabbats av häftiga anfall av  att vilja ha en sommarstuga! Jag blir så "längten" och jag blir ärligt avundsjuk på de som har ett eget ställe! Fast vi bor på landet och har hur mycket grönska som helst runt omkring oss så drabbas jag. Jag har försökt att analysera varför? Kanske är det för att jag är född i Tavelsjö och de tre första åren var vårt köksfönster rakt mot sjön. Längtan kanske ligger djupt lagrad i hjärnbarken! Läste en intervju med Lasse Berghagen, där han frågades om vad han gör när han är ledig. "Jo, då sitter jag helst på min altan och tomglor över sjön!" Så skulle jag också vilja ha det!

Det finns nog ingen medicin mot dessa anfall. Det är bara att ge sig runt på vägarna och se på alla övergivna sommarställen med flagnade fönster. Man ska helst göra det när det blåser lite kallt och regnet hänger i luften. Har man tur kan anfallet gå över och snart är det ju vinter igen!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Det finns bara en medicin Margareta. Det är att inhandla en. Haft samma diagnos. Men då är det ju också så att man vet vilket jobb man har att göra varje sommar. Men det är värt det. Man liksom går lite saktare när man är på stugan och man är mer avslappnad trots det finns mycket att göra. Men det optimala är att du kan klara sjukan till hösten så handlar ni då istället så är det ju ofta mer förmånligt.

  2. Margareta Vigren

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-24 22:36)
    Tackf ör din hälsning K-G! Jag håller definitivt med dig! Ska det bli nån stuga ska den ligga på pendlingsavstånd, så man har glädje av den. Jag ska hålla er informerade om hur det går med mitt ”sjuka tillstånd!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.