Hem-e(c)ter

Ja, nu är det bara några timmar kvar till man ska vara på jobbet kl 8 i morgonbitti efter fem veckors semester! Det känns som hur lång tid som helst, man är helt avprogrammerad på allt som är viktigt och då kan det ju inte vara så viktigt!?

Den första veckan planerade jag för Centerns närvaro på Vännäsdagarna.Den andra och tredje veckan var det mycket runt min födelsedag. Den fjärde veckan var det avrustning efter nämnda fest och den välbehövliga femte veckan har vi varit helt ledig och varit på en mini-resa i länet.

Vi började vår resa förra söndagen med att lyssna till partiledaren Maud i Ånäset på familjedagen. Där blev barnbarnet Wilma filmad i 5 sekunder som sändes i  Rapport 19.30!  Efter två nätters övernattning i Skellefteå hos äldsta dottern och återigen en surströmmingsmiddag (!) så tillbringade vi en underbar dag hos goda vänner vid havet i Burvik. En övernattning i Fromheden och på onsdag hälsade på en arbetskamrat till min man i Rökå, kul att se att de var vid god hälsa! Efter en lunch i Malå, ett besök hos ytterligare en arbetskamrat. Sen gick färden mot Sorsele och i Blattnicksele stannade vi till på världsberömda Violas ekipering! Jag köpte en tröja och "Maud-trosor"! En övernattning på Pensionat Holmen och en fantastiskt värd-skap av …Vilka eldsjälar det finns  runt om i landet!

På torsdag hälsade vi på hos min systerdotter som har flyttat till Sorsele för att jobba som lärare på skolan. Där har hon träffat en trevlig ung man och väntar nu deras andra barn samtidigt som de nu till veckan ska flytta ett hus till sin nyförvärvade tomt intill Vindelälvens naturbeten, med betande kor utanför fönstret! Det är bara hur modigt och kul som helst!

Hemfärden gick via Lycksele, där vi åt italiensk buffé i strålande sol över Umeälven. Vi tog ett dopp i nämnda älv, men det var kallt. Efter att varit på resande fot i fem dagar så var det  roligt att vara hemma igen! På fredag så bjöd vi spontant in några cyklande vänner på middag vilket gladde oss alla!

Lördagen  blev det en MC-tur till Tavelsjö, min hemby. Det var gårdsmarknad i Östibyn och det var bara hur trevlig som helst! Det är faktiskt över 40-år sedan jag flyttade från byn och man sneglar som till om man ska känna igen någon eller om man blir igenkänd. En av dessa var vår granne Gudrun som ser likadan ut nu som då och nu är hon 88 år! Det var kul att hälsa på henne!

Hemfärden gick via Hundsjön där vi sov middag och tog sommarens varmaste dopp! Sen blev det paltmiddag i "gamm-skola" i Stärkesmark och hem för att duscha. Nu var vi ett helt gäng som skulle till Täfteå för logdans! Varmt, svettigt, men mycket bra dansmusik med TVÅ saxofoner!

Idag blev det Hembygdsfesten i V:a Vännfors där alla andra också var! Vilken tillställning! Det var mycket folk, mång traktorer, lagomt varmt, långa köer (men det gjorde ingenting, för man kunde prata med folk under tiden!) Den längsta kön gick till GLASSEN! Tro´t eller ej! GLASSBONDEN har kommit igång! Helt underbart med en lokalt tillverkad glass som kommer från de egna kornas mjölk! Vi måste bara hjälpas åt att göra reklam för denna produkt!

Nu är min Hem-e(C)ter-dagbok slut och nu återgår jag till normala livet. Vi går in i en valrörelse som verkar bli spännande!

PS! Ordet "hemester" står för semester på hemmaplan. Det inflikade C:et fattar ni väl logiken med?!

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.