Min Resa

Träning – Crosstrainer + Styrketräning hemma

Dagens pass blev hemma på crosstrainern + styrkeövningarna för hemmabruk.

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Malin Niemi

    Hej hopp! Det går ju superbra:) Din dietist säger att du ska ha lättprodukter, om jag fattat rätt eller? Vad säger hon om Lchf-trenden, som är så populär, enligt ska man ju alltid ta det ”fetaste”? Vad säger hon överhuvudtaget om lchf och andra dieter? Vad säger du?
    Lite nyfiken bara…

  2. Jessica Bos

    Svar till Malin Niemi (2012-06-05 19:19)
    Hej,

    Jo, jag känner att jag gör framsteg på alla fronter och blir mer inspirerad av det. 🙂

    Elin har inte uttrycklingen sagt att jag ska äta lättprodukter, utan tänka på vad jag stoppar i mig. Till exempel välja mjukost istället för smör, ta mindre av såsen, etc. Det handlar om den totala enegrimängden man får i sig.

    Vad Elin anser om LCHF och andra dieter får hon svara på själv. Ska be henne kolla på din fråga.

    Fortsättning i nästa kommentar…

  3. Jessica Bos

    Svar till Malin Niemi (2012-06-05 19:19)
    Själv tror jag att man måste hitta vad som fungerar för sig själv. Jag har fått tre justeringar/förändringar av den kosten jag hade då och det är något som fungerar för mig i vardagen. Jag ser det inte som en diet utan en förändring av kosten.

    Jag tror inte på att först följa en diet och sedan gå tillbaka till hur man åt tidigare, det finns ju en anledning varför man behövde börja med diet. Då är det bättre att göra förändringar/justeringar av kosten. Det går kanske inte snabbt, men jag tror att det håller i längden. Elin har dessutom sagt att man inte ska gå ner mer än 0,5-1 kg/vecka.

  4. Elin Johansson

    Hej Malin!
    Det finns många sätt att gå ner i vikt på, och poängen är ju att äta mindre energi än man gör av med, vilket man kan åstadkomma på olika sätt. Lättprodukter ger mindre kcal per volym än standardprodukter, däremot kan ju standardprodukter ha andra fördelar; smaka bättre, ge mer mättnad m.m.
    Jag är skeptisk till de flesta dieter som är för olika sättet man äter på tidigare, eftersom man har svårt att följa dem. (Om det är en långsiktig viktminskning man vill åt). Däribland LCHF som skiljer sig mycket från hur de flesta är vana att äta. Denna diet kan vi inom sjukvården inte rekommendera eftersom det inte finns någon långsiktig forskning på om den är hälsosam för oss. Det vi vet är att blodfettsnivåerna stigit i Västerbotten de senaste åren, och det är ju troligt att det har med denna trend att göra.
    Om du vill kan du läsa mer om LCHF här:
    http://www.slv.se/sv/Fragor–svar/Fragor-och-svar/Mat-och-naring/Fragor-och-svar-om-LCHF/

    Hälsningar Elin Johansson på Dietistkonsult Norr

  5. Malin Niemi

    Ja, jag tror också på det ni säger ang kosten. Maken gjorde ju så tidigare och det fungerade ju alldeles utmärkt…..men vi har bara fallit tillbaka till sämre vanor under graviditeter, småbarn och stress mm. Vi testade lchf, mest bara på skoj, men jag kan inte äta så mkt fett och proteiner och ta bort kolhydrater. FÖr mig är typ tallriksmodelln bäst. Lchf-förespråkarna är så övertygande och det verkar som alla kör det. Jessica du får gänra tipsa om bra sallader, för vi är dåliga på den biten 🙂 HA det bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.