Min Resa

Arbetsgivare som främjar hälsan

 

Jag har förmånen att jobba på ett företag, TDC Sverige AB, som månar om sina anställda. Några exempel på vad företaget gör för oss anställda:

Fruktkorg
Varje vecka får vi fruktleverans till kontoret.

Friskvårdsbidrag
Bidrag till alla anställda som kan användas för friskvård.

Blodomloppet
Alla kontor har möjlighet att vara med på Blodomloppet i de städer där det går. I de städer där Blodomloppet inte arrangeras finns det möjlighet att anmäla kontoret till något annat lopp.

Andra initiativ
Min chef gillar att åka skidor så för tre år sedan anmälda han vår ledningsgrupp till Stafettvasan. Det inspirerar mig att åka skidor på vintern. Vi peppar/hetsar/pushar varandra inför StafettVasan. Jag har haft förmånen att få åka sista sträckan varje år och har således fått uppleva målgången. Och ja, vi är anmälda till Stafettvasan 2013 (som för övrigt var fulltecknad redan den 28 mars 2012!!)

På kontoret är det ett gäng som tränar på lunchen ibland. På vintern skidåkning och på sommaren löpning. Det är bra att bli peppad att träna av flera. Jag har dock inte hakat på detta träningsgäng, än…

Några av oss på kontoret gillar att gå lunchpromenader. Det är lättare att få med sig sällskap då solen skiner. 🙂

Sedan förekommer en del olika "utmaningar" på kontoret där IKSUs sida för utmaningar används. Just nu är det sprungna km som ska noteras.

Har du några bra exempel på vad arbetsgivare kan göra för att främja hälsan på de anställda?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.