Mobiltelefoner gör dig socialt inkompetent

Cyklade förbi två tjejer påväg hem från jobbet, dom var tydligen ute på promenad. Vad var det som var så intressant med det då? Jo, båda två pratade i sina mobiltelefoner. Tydligen är det dagens sätt att "umgås" på.
När jag lunchade med mina klasskamrater försökte jag införa "mobilförbud" medans vi åt, för jag ville att vi 1, skulle få matro och 2, skulle prata med varandra. Men det var inte så lätt, ibland kunde man sitta med tre tjejer och alla tre satt antingen och pratade med någon i sin telefon eller skickade en massa sms. Då kände man nästan för att gå och sätta sig själv vid ett bord. Blä. Själv skickar jag i snitt två sms i veckan, avskyr att föra dialoger via telefonen. Enda gången jag anser det vara okej är om man skickar meddelanden för att skriva att man är på väg eller för att t.ex bestämma mötesplats om man ska åka till stan.

Dagens leverans: Min undersköterska-brosch kom med posten. Känns "på riktigt" när man har på sig den, dvs att man faktiskt är undersköterska. Beställde även en namnskylt och ett pennfodral med namn och arbetsgrad.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.