Åsele 2010 – Bildvarianten

[Nedanstående bilder är tagna under Åselemarknaden 2010 av Minnalainen med hennes helt värdelösa mobilkamera, håll till godo, för den som finner alkohol, fylla och blurriga bilder anspråkslösa och frånstötliga kan blunda dom närmsta minuterna]

Åsele i bilder! En skritflig version kommer när jag känner för det.

 

Torsdag;

Efter att ha tankat bilen med några plattor öl, sex liter vin,en jävla massa sprit och diverse bar det iväg till samhället Åsele. I bilen startade kvinnofolket tidigt med drickandets och på stereon spelades det bästa från Definitivt 50 spänn-skivorna, bäst var Strebers och Radioaktiva Räkor.

Väl framkommen packades både bagage, sprit och folket upp till brädden. En stackare hade lite arbete att klara av innan koskenkorvan fick avsmakas.

Efter en rejäl blöt förfest lockade öltältet, en snabb runda inne på området visade sig att priset på alkoholet gått ner men även storleken på glasen. Och när beskedet att vattnet kostade tjugo riksdaler fick pizzerian bredvid stå för alkoholserveringen resten av kvällen. När kvinnofolket var tillräckligt förfriskade var det bandet Riff Raff Ruff som lockade dom tillbaks till öltältet. Och vilket jävla drag det var. Det var musik allt från Lady Gaga till Metallica som spelades. Såklart trängdes kvinnorna längst fram vid kravallstaketet med alla andra fyllon.

(originalbild är tillfället borta men ska återkomma inom en snar framtid)


(Bandmedlemmarna i coverbandet Riff raff Ruff)

Fredag:

Efter att ha sovit ruset av sig under ett öppet fönster där det regnade in var det bara att ta nya tag och ta sig en titt på marknaden. Det var en hel del stånd, en massa inköp, en fisk Tyko, munkar (som hör till marknaden), en hel del kaffe från ett visst politiskt stånd, tivoli och diverse.

Jag var grymt nöjd över att fått åka den enda respektabla karusellen som Åsele hade att erbjuda. Tjockisen som fjortis-posar i turkost är jag.

Efter att ha krubbat var det bara att ta nya tag. Snälla Freso masserade mina ömma och något stela axlar. Sen var det bara att svida om till nya fräscha kläder, brädda upp sig med alkohol och ta en ny runda sprit-plump, pizzerian-besök och öltält.

 Lördag

Repris från fredagen dvs vi käkade frukost och begav oss till marknden, snyltade kaffe från ett visst politiskt stånd, gick omkring på marknaden tills vi dog, jag handlade så plånboken blödde. Här ser vi två killar som var så trött att dom sov mot trottoarskanten. (vi gick förbi en utställning som jag skriver om i ett annat inlägg, för så awesome var han).


Vi köpte mat på marknaden och avnjöt den på den "rena" gräsmattan. Väl proppade begav vi oss hemåt, powernap:ade, duschade, sket och sen var det bara att börja om igen. Haha. Spritplump, tequila med citron, stolichnaya, koskenkorva och så vidare…(jepp, tar en hel del egobilder)

 Jag tog den obligatoriska "Jag&Fredrik-fyllebilden" som jag utan hans medkännande har infört. (Fredrik är frugans man)

Frugan ninjade en relativt snygg cowboyhatt som en förbipasserande herre hade på sig (var en hel del folk som var på väg till Trillern som stannade och joinade under helgens gång, denna herre stannade när vi sjöng "Trillern suger, cha la la la la, Trillern suger, cha la la la la", vi trodde vi skulle få spö men han ville bara bomma en cigg, haha)

Minns tyvärr inte så mycket från denna kväll borsett från att jag ropade på Ulrik innan vi for ut och drog hemåt tidigare än dom andra. Gruppen splittades också så stackars Fredrik fick käka pannkakor med religösa typer vid kyrkan medans Mattias och Tova härjade på pizzerian. Men tur hade jag för just när jag kom hem och krashade började det visst monsun-regna. He he. Avslutningsvist vill jag bara visa hur "flott jag bodde" under Åsele (en helt annan historia än vad några andra "damer" gjorde som bodde på hotell med internetuppkoppling, hrm). Och sen vill jag bara tacka Åsele-pizzerian för deras fantastiska alkoholpriser, fantastiska service under rusningstid och deras f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a pizzor! Gud välsigner er!

 

 

 Tack för detta år och hoppas vi ses igen!